Leo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
LEO

Peta Leo
Cekakan Leo
Genitif Leonis
Simbolisme Singa
Asensio rekta 11
Deklinasi +15
Area 947 derajad pesagi (#12)
Lintang utama 9, 15
Lintang
Bayer/Flamsteed
92
Lintang
mawa planèt
7
Lintang padhang 3
Lintang cedhak 3
Lintang paling padhang Regulus (α Leo) (1.4m)
Lintang paling cedhak Wolf 359 (7.78 tc)
Obyèk Messier 5
Udan météor Leonids
Rasi lintang
sing wewatesan
Ursa Major
Leo Minor
Lynx (sudut)
Cancer
Hydra
Sextans
Crater
Virgo
Coma Berenices
Katon antara lintang +90° lan −65°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi April.
'

Leo (Singa) iku rasi lintang saka zodiak. Leo dumunung ing antara Cancer ing sisih kulon lan Virgo ing sisih wétan. Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Leo, lair ing antara tanggal 23 Juli nganti 22 Agustus, nalika srengéngé ana ing lintang Leo.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Leo&oldid=1045208"