Serpens

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
SERPENS

Peta Serpens
Daftar lintang ing Serpens
Cekakan Ser
Genitif Serpentis
Asensio rekta Serpens Caput: 16 h
Serpens Cauda: 18
Deklinasi Serpens Caput: +10°
Serpens Cauda: −5
Area 637 derajad pesagi (#23rd)
Lintang utama 9
Lintang
Bayer/Flamsteed
57
Lintang
mawa planèt
11
Lintang padhang 1
Lintang cedhak 2
Lintang paling padhang α Ser (Unukalhai) (2.63m)
Lintang paling cedhak GJ 1224 ( tc)
Obyèk Messier 2
Rasi lintang
sing wewatesan
Serpens Caput:
Corona Borealis
Boötes
Virgo
Libra
Ophiuchus
Hercules

Serpens Cauda:
Aquila
Ophiuchus
Sagittarius
Scutum
Katon antara lintang +80° lan −80°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi July.
'

Serpens ("ula", Greek Ὄφις) inggih punika salah satunggaling rasi lintang saking 88 rasi lintang modheren ingkang dipundhaptar déning International Astronomical Union lan ugi minangka salah satunggaling saking 48 rasi ingkang dipundhaptar déning Ptolemy. Serpens punika rasi lintang ingkang papanipun wonten ing dhaerah equator ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih lor.[1] Rasi lintang punika dipunpérang dados kalih bagéyan, inggih punika Serpens Caput (sirah ula) ing sisih kulon lan Serpens Cauda (buntut ula) ing sisih wetan. Ing antawisipun kalih bagéyan punika wonten Ophiuchus, serpent bearer. [2] Menawi dipungambaraken wonten ing representasi figuratif, badan ula punika dipungambaraken medal sak wingkingipun Ophiuchus ing antawisipun μ Ser ing Serpens Caput lan ν Ser ing Serpens Cauda.[3] Dhaptar lintang ingkang paling padhang wonten ing konstelasi Serpens inggih punika Unukalhai utawi Cor Serpentis "Serpent's Heart", kanthi magnitudo ingkang cetha inggih punika 2,63.


Konstelasi sking rasi lintang Serpens punika gadhah area ingakng ambanipun kirang langkung 637 drajat persegi lan ngewrat gangsal lintang ingkang dipunmangertosi minangka planet - planet. Rasi lintang Serpens punika badhe ketingal sae menawi dipuntingali nalika jam 9 dalu ing salebeting sasi Juli.

Lintang - lintang[sunting | sunting sumber]

Amargi Serpens dipunanggep dados satunggaling konstelasi, sanajan ta dipunperang dados kalih bageyan, urutan ingakng dipuntedahaken dening Bayer mlebet urutan ingkang paling terang ing antawisipun kalih bageyan kasebat. Namung salah satunggal saking lintang ing Serpens ingkang langkung padhang tinimbang sak protelon magnitudonipun ingkang ketingal, saengga konstelasi serpens punika boten gampil kangge dipuntingali. α Serpentis, ingkang dipunjenengi Unukalhai, inggih bageyan wonten sirahipun. δ Serpentis, ugi wonten ing sirahipun konstelasi kasebat, ingkang punika inggih lintang gandha 210 taun cahya saking bumi. θ Serpentis ugi dipunsukani nama Alya (utawi basa Arab ipun inggih punika "ula"), ingkang wonten ing bageyan buntutipun ugi kalebet lintang gandha. Lintang - lintang ingkang wonten ing bageyan sirah kaperang saking lintang α, β, γ, δ, ε, ι, κ, λ, μ, π, ρ, σ, τ, χ and ω Serpentis. Stars in the tail include ζ, η, θ, ν, ξ, lan ο Serpentis.

Serpens kalebet wonten ing konstelasi kulawarga rasi lintang Hercules, sesarengan kaliyan Hercules, Sagitta, Aquila, Lyra, Cygnus, Vulpecula, Hydra, Sextans, Crater, Corvus, Ophiuchus, Scutum, Centaurus, Lupus, Corona Australis, Ara, Triangulum Australe lan Crux. Konstelasi sanesipun ingkang wonten ing sakitering rasi lintang Serpens punika ing antawisipun wonten Corona Borealis, Bootes, Virgo, Libra, Ophiuchus, Hercules, Aquila, Sagitarius lan Scutum.


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)Ser·pens (dipunundhuh tanggal 13 Pebruari 2013)
  2. ^ (en)Serpens (dipunundhuh tanggal 13 Pebruari 2013)
  3. ^ (en)The Constellations Serpens - The Snake (dipunundhuh tanggal 13 Pebruari 2013)

Cithakan:Dhaptar Rasi Lintang

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Serpens&oldid=836797"