Aquarius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aquarius

Aquarius ya iku salah sawiji saka 88 rasi lintang ing langit. Jroning Zodiak, wong kang nduwèni lintang Aquarius, ya iku wong kang lair antarane 20 Januari nganti 18 Februari.

Mitos[besut | besut sumber]

Aquarius digambarake minangka bocah lanang enom kang lagi nyuntak banyu saka sawijining amphora marang cangkem iwak kidul, kang diakili konstelasi Piscis Austrinus.[1]

Jroning mitologi Yunani, Aquarius ya iku Ganymede, bocah enom kang diculik déning dewa Zeus. Zeus ngutus garudha, Aquila, kanggo nyulik Ganymede supaya ora ngurusi wedhus-wedhuse manèh. Ganymede arep didadeake juru omben-omben kanggo para dewa Olimpia. Konstelasi aquarius kerep dianggep cangkir Ganymede.[2]

simbol aquarius

Visualizacion alternativa acuario.png

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)aquarius constellation (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ (id)Aquarius (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aquarius&oldid=1012829"