Aquarius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Aquarius

Aquarius ya iku salah sawiji saka 88 rasi lintang ing langit. Sajeroning Zodiak, wong kang duwé lintang Aquarius, ya iku wong kang lair antarané 20 Januari nganti 18 Fèbruari.

Mitos[besut | besut sumber]

Aquarius digambarake minangka bocah lanang enom kang lagi nyuntak banyu saka sawijining amphora marang cangkem iwak kidul, kang diakili konstelasi Piscis Austrinus.[1]

Sajeroning mitologi Yunani, Aquarius ya iku Ganymede, bocah enom kang diculik déning déwa Zeus. Zeus ngutus garudha, Aquila, kanggo nyulik Ganymede supaya ora ngurusi wedhus-wedhuse manèh. Ganymede arep didadeake juru ombèn-ombèn kanggo para déwa Olimpia. Konstelasi aquarius kerep dianggep cangkir Ganymede.[2]

simbol aquarius

Visualizacion alternativa acuario.png

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ aquarius constellation (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ Aquarius (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)