Pisces

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
rasi lintang Pisces kang bisa dideleng mata

Pisces (Iwak) yaiku salah sawijining zodiak rasi lintang kang dumunung ing antarane Aquarius ing sisih kulon lan Aries ing sisih wetan. Pises kuwi pratandha astrologi kang kaping-12 ing zodiak, kang asale saka Konstelasi Pises. Miturut astrologi, Pises identik karo pratandha feminin utawa negatif. Pisces uga pratandha banyu. Ing zodiak, tandhane pisces yaiku iwak sapasang kang lagi nglangi kanthi arah kang berlawanan. Kanthi tradisional, Pises dununge ana ing Planet Yupiter, nanging wiwit ditemokake, Neptunus saiki dadi dununge Pisces kang modheren.

Miturut Zodiak, pawongan kang dowe bintang Pises, lair ing tanggal 19 Februari nganti tekan 20 Maret, nalika srengenge ana ing bintang Pisces.

Daftar bintang[sunting | sunting sumber]

Lintang-lintang kang kalebu ing rasi iki, yaiku :

Jeneng Kahanan Jeneng liyane Asal basa Tegese
η Psc Alpherg, Kullat-Nunu Babilonia Tukang punggung ikan
γ Psc Simmah Babilonia Dewa ikan Babilonia
α Psc A Alrescha, Al Rescha, Alrischa, Alrisha, Rescha, El Rischa, Al Richa, Kaitain, Okda Arab Ikatan
ω Psc Vernalis Latin Bagian dari musim semi
ο Psc Torcularis Septentrionalis Latin Di utara perasan anggur atau minyak zaitun
β Psc Fum al Samakah, Samaka Arab Mulut sang ikan
τ Psc Anunitum Akkadia Salah satu dewi Akkadia
ζ Psc A Revati Hindu Yang sehat



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pisces&oldid=869569"