Pisces

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
rasi lintang Pisces kang bisa dideleng mata

Pisces (Iwak) ya iku zodiak rasi lintang kang dumunung ing antarané Aquarius ing sisih kulon lan Aries ing sisih wétan. Pises iku pratandha astrologi kang kaping 12 ing zodiak, kang asalé saka Konstelasi Pises. Miturut astrologi, Pises identik karo pratandha feminin utawa negatif. Pisces uga pratandha banyu. Ing zodiak, tandhane pisces ya iku iwak sapasang kang lagi nglangi kanthi arah kang berlawanan. Kanthi tradisional, Pises dununge ana ing Planet Yupiter, nanging wiwit tinemu, Neptunus saiki dadi dununge Pisces kang modheren.

Miturut Zodiak, pawongan kang dowe bintang Pises, lair ing tanggal 19 Fèbruari nganti tekan 20 Maret, nalika srengéngé ana ing bintang Pisces.

Pratélan bintang[besut | besut sumber]

Lintang-lintang kang kalebu ing rasi iki, ya iku:

Jeneng Kahanan Jeneng liyané Asal basa Tegese
η Psc Alpherg, Kullat-Nunu Babilonia Tukang punggung ikan
γ Psc Simmah Babilonia Déwa ikan Babilonia
α Psc A Alrescha, Al Rescha, Alrischa, Alrisha, Rescha, El Rischa, Al Richa, Kaitain, Okda Arab Ikatan
ω Psc Vernalis Latin Pérangan dari musim semi
ο Psc Torcularis Septentrionalis Latin Di utara perasan anggur atau lenga zaitun
β Psc Fum al Samakah, Samaka Arab Mulut sang ikan
τ Psc Anunitum Akkadia Salah satu dewi Akkadia
ζ Psc A Revati Hindhu Yang séhat