Lintang gandha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Lintang gandha iku sawijining sistem lintang sing dumadi saka loro lintang sing kaiket sacara gravitasi siji lan sijiné ing sajroning orbit ngubengii siji titik pusat massa bebarengan. Panelitèn astronomi nemokaké yèn sebagéan gedhé lintang saora-orané dumunung ana ing sawijining sistem sing dumadi saka loro lintang. Sistem lintang gandha mainaké peranan sing wigati jroning astrofisika, sebab saka pengamatan orbité, astronom bisa nemtokaké massané. Massa lintang tunggal banjur bisa ditemtokaké liwat hubungan massa-luminositas sing diudhunaké saka pangamatan lintang gandha.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lintang_gandha&oldid=867612"