20th Century Fox

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
20th Century Fox Film Corporation
Jinis Parusahan film; subsidiari News Corporation
Indhustri Film
Diadegaké 1935
Kantor pusat Century City, Los Angeles, California, Amérika Sarékat
Tokoh wigati Jim Gianopoulos, Direktur Utama
Sing ndarbèni Flag of Australia News Corporation
Indhuk Fox Filmed Entertainment (News Corporation)
Situs wèb foxmovies.com
foxstudios.com

20th Century Fox, cekakan saka Twentieth Century Fox Film Corporation, iku salah siji studio film utama, dumunung ing Century City, California, Amérika Sarékat, persis ing sisih kuloné Beverly Hills. Studio iki minangka anak parusahan News Corporation, konglomerat media sing dikuwasani déning Rupert Murdoch.

Parusahan iki minangka asil saka panggabungan loro parusahan, Fox Film Corporation diadegaké déning William Fox ing taun 1915, lan Twentieth Century Pictures, diwiwiti taun 1932 déning Darryl F. Zanuck, Joseph Schenck, Raymond Griffith lan William Goetz.

Distribusi televisi[sunting | Sunting sumber]

20th Television dikhususaké kanggo divisi distributor, sauntara kuwi 20th Century Fox Television dikhususakaé kanggo studio.

Logo lan musik khas[sunting | Sunting sumber]

Logo 20th Century Pictures, didesain déning Emil Kosa, Jr, arupa 3 baris tembung, "20th", "CENTURY", lan "PICTURES Inc", sing diwangun saka cadhas utawa logam kanthi tembung kang "ditumpuk-tumpuk", semono uga diukir larikan mbaka larikan. Tembung "20th" ukuran gedhé lan sisané ukuran cilik. Panggung bunder kaya struktur dumunung ing ngisor tumpukan tembung lan ana sotoran lampu. Logo 20th Century Fox, diluncuraké 8 November 1935, bebarengan karo 20th Century Pictures, kanthi jeneng "FOX" nggantèkaké tembung "PICTURES Inc".

Musik khas 20th Century Fox dirancang déning Alfred Newman.

Daftar film[sunting | Sunting sumber]

Gedung Fox Plaza di Los Angeles, Amérika Sarékat
*:domain publik

1920an[sunting | Sunting sumber]

1930an[sunting | Sunting sumber]

1940an[sunting | Sunting sumber]

1950an[sunting | Sunting sumber]

1960an[sunting | Sunting sumber]

  • Let's Make Love (1960) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musical.)
  • The Hustler (1961) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture.)
  • Snow White and the Three Stooges (1961)
  • The Longest Day (1962) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • Cleopatra (1963) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • Zorba the Greek (1964) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama. Diprodhuksi bebarengan International Classics)
  • The Sound of Music (1965) (Pemenang Academy Award kanggo Best Picture. Pemenang Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Those Magnificent Men in Their Flying Machines (1965) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi. Yakup logo 1935-1953)
  • The Flight of the Phoenix (1965) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama. Yakup logo 1935-1953)
  • Von Ryan's Express (1965)
  • Batman (1966) (bertahan memfilmkan nganggo logo 1935-1953)
  • The Sand Pebbles (1966) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • How to Steal a Million (1966)
  • One Million Years BC (1966)
  • Fantastic Voyage (1966)
  • Doctor Dolittle (1967) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Hombre (1967)
  • Planet of the Apes (1968)
  • Star! (1968)
  • Hello, Dolly! (1969) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)

1970an[sunting | Sunting sumber]

1980an[sunting | Sunting sumber]

1990an[sunting | Sunting sumber]

2000an[sunting | Sunting sumber]

2010an[sunting | Sunting sumber]

Releases mangsa[sunting | Sunting sumber]

Deleng uga[sunting | Sunting sumber]

Bibliografi[sunting | Sunting sumber]

  • Custen, George F., Twentieth Century's Fox: Darryl F. Zanuck and the Culture of Hollywood; New York: BasicBooks, 1997; ISBN 0-465-07619-X

Rujukan[sunting | Sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | Sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=20th_Century_Fox&oldid=931384"