20th Century Fox

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
20th Century Fox Film Corporation
Parusahan filem; subsidiari News Corporation
IndhustriFilm
Diyasa1935
Kantor gedhéCentury City, Los Angeles, California, Amérikah Sarékat
Wong kunci
Jim Gianopoulos, Direktur Utama
Sing darbéOstrali News Corporation
BabonFox Filmed Entertainment (News Corporation)
Sana jaringanfoxmovies.com
foxstudios.com

20th Century Fox, cekakan saka Twentieth Century Fox Film Corporation, iku salah siji studio filem utama, dumunung ing Century City, California, Amérikah Sarékat, persis ing sisih kuloné Beverly Hills. Studio iki minangka anak parusahan News Corporation, konglomerat médhia sing dikuwasani déning Rupert Murdoch.

Parusahan iki minangka asil saka panggabungan loro parusahan, Fox Film Corporation diadegaké déning William Fox ing taun 1915, lan Twentieth Century Pictures, diwiwiti taun 1932 déning Darryl F. Zanuck, Joseph Schenck, Raymond Griffith lan William Goetz.

Distribusi televisi[besut | besut sumber]

20th Television mligi kanggo divisi distributor, sauntara iku 20th Century Fox Television dikhususakaé kanggo studio.

Logo lan musik khas[besut | besut sumber]


Ana masalah nalika muter barkas iki? Waca pitulung médhiya.

Logo 20th Century Pictures, didesain déning Emil Kosa, Jr, wujud 3 baris tembung, "20th", "CENTURY", lan "PICTURES Inc", sing diwangun saka cadhas utawa logam kanthi tembung kang "ditumpuk-tumpuk", semono uga diukir larikan mbaka larikan. Tembung "20th" ukuran gedhé lan sisané ukuran cilik. Panggung bunder kaya struktur dumunung ing ngisor tumpukan tembung lan ana sotoran lampu. Logo 20th Century Fox, diluncuraké 8 November 1935, bebarengan karo 20th Century Pictures, kanthi jeneng "FOX" nggantèkaké tembung "PICTURES Inc".

Musik khas 20th Century Fox dirancang déning Alfred Newman.

Pratélan filem[besut | besut sumber]

Gedung Fox Plaza di Los Angeles, Amérikah Sarékat
*:domain publik

1920an[besut | besut sumber]

1930an[besut | besut sumber]

1940an[besut | besut sumber]

1950an[besut | besut sumber]

1960an[besut | besut sumber]

  • Let's Make Love (1960) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musical.)
  • The Hustler (1961) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture.)
  • Snow White and the Three Stooges (1961)
  • The Longest Day (1962) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • Cleopatra (1963) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • Zorba the Greek (1964) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama. Diprodhuksi bebarengan International Classics)
  • The Sound of Music (1965) (Pemenang Academy Award kanggo Best Picture. Pemenang Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Those Magnificent Men in Their Flying Machines (1965) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi. Yakup logo 1935-1953)
  • The Flight of the Phoenix (1965) (Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama. Yakup logo 1935-1953)
  • Von Ryan's Express (1965)
  • Batman (1966) (bertahan memfilemkan nganggo logo 1935-1953)
  • The Sand Pebbles (1966) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)
  • How to Steal a Million (1966)
  • One Million Years BC (1966)
  • Fantastic Voyage (1966)
  • Doctor Dolittle (1967) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Hombre (1967)
  • Planet of the Apes (1968)
  • Star! (1968)
  • Hello, Dolly! (1969) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Musikal utawa Komedi.)
  • Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) (Unggulake Academy Award kanggo Best Picture. Unggulake saka Golden Globe Award kanggo Best Picture Motion - Drama.)

1970an[besut | besut sumber]

1980an[besut | besut sumber]

1990an[besut | besut sumber]

2000an[besut | besut sumber]

2010an[besut | besut sumber]

Releases mangsa[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Custen, George F., Twentieth Century's Fox: Darryl F. Zanuck and the Culture of Hollywood; New York: BasicBooks, 1997; ISBN 0-465-07619-X

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]