DreamWorks

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
DreamWorks, LLC
Logo DreamWorks
Tipe Perusahaan film
Madeg Didirikan pada tahun 1994
Lokasi | Flag of the United States Glendale, California, Amerika Serikat (kantor pusat)
Universal City, California, Amerika Serikat (kantor cabang)
Tokoh wigati David Geffen, Prinsipal
Jeffrey Katzenberg, Principal
Steven Spielberg, Principal
Indhustri Perfilman
Produk Film, Program televisi
Pendapatan Green Arrow Up.svg$2.8 billion USD (2006)
Karyawan 1,200 (2006)
Situs dreamworks.com

DreamWorks, LLC, ugi dipuntèpang dados DreamWorks Pictures, DreamWorks SKG, utawi DreamWorks Studios, inggih punika perusahaan ndamèl film utama ing Amerika Serikat, ingkang ndamèl, ngasilakèn lan masarakè film-film, video permainan lan program-program televisi. Ménika sampun ngasilakè utawinipun masarakè mbotn kirang saking sédasa buah film kaliyan pikolèh kotor saking film-film ingkang gayuh "box-office" ingkang US$ 100 yuta per filmnipun. Filmnipun ingkang paling sukses ènggal-ènggal punika yaiku Shrek 2.[1] Perusahaan punika dipunwiwiti dipundiriakèn ing taun 1994 dados wadah kanggè nuangakèn ide-ide ingkang saè kanggè pakar mèdia, Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, lan David Geffen (Inisial saking pendiri tiga punika , yaiku S saking Spielberg, K saking Katzenberg lan G saking Geffen mbèntuk seratan SKG ingkang katinggal ing bagian ngandap saking logo perusahaan punika) kangge ndamèl sebuah studio Hollywood ingkang enggal. sak lajengipun ing wulan Desember 2005, kaping tiga pendiri kasebut sarujuk kangge sade ing Viacom, perusahaan induk saking Paramount Pictures. Proses sadean punika saged dipunrampungake ing wulan Februari 2006. Salah satunggaling bagian saking perusahaan punika ingkang mbidangi animasi sampun dipunpisahaken saking perusahaan indukipun ing taun 2004, dados DreamWorks Animation SKG. Film-filmnipun dipunedaraken Paramount, ananging bagian animasi ajeg menika bagian ingkang kapisahaken ingkang saw Paramount utawi Viacom.

Ing taun 2008, DreamWorks mutus kemitraan saking Paramount lan mbayar US$1.5 biliun kangge produksi film saking Reliance ADA Group[2], ananging setahun saklajengipun medamelaken sami ugi dateng Paramount. ing tanggal 9 Februari 2009, DreamWorks lan Paramount mlenbet 6 taun, 30 produksi film dening The Walt Disney Company, yang memegang DreamWorks sebanyak 50%. [3] Dreamworksanimation.jpg

Cancut Taliwanda[sunting | sunting sumber]

Jaringan televisi[sunting | sunting sumber]

DreamWorks gadahi alatan mliginipun televisi, inggih punika DreamWorks Television

Daftar film[sunting | sunting sumber]

FIlm ing wanci punika[sunting | sunting sumber]

1997[sunting | sunting sumber]

1998[sunting | sunting sumber]

1999[sunting | sunting sumber]

2000[sunting | sunting sumber]

2001[sunting | sunting sumber]

2002[sunting | sunting sumber]

2003[sunting | sunting sumber]

2004[sunting | sunting sumber]

2005[sunting | sunting sumber]

2006[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=DreamWorks&oldid=835643"