DreamWorks

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
DreamWorks, LLC
Perusahaan filem
Indhustri Perfileman
Diyasa Didirikan pada taun 1994
Kantor gedhé Amérika Sarékat Glendale, California, Amérika Sarékat (kantor pusat)
Universal City, California, Amérika Sarékat (kantor cabang)
Wong kunci
David Geffen, Prinsipal
Jeffrey Katzenberg, Principal
Steven Spielberg, Principal
Wijil Film, Program televisi
Olèh-olèhan Increase$2.8 billion USD (2006)
Cacah karyawan
1,200 (2006)
Sana jaringan dreamworks.com

DreamWorks, LLC, ugi dipuntèpang dados DreamWorks Pictures, DreamWorks SKG, utawi DreamWorks Studios, inggih punika perusahaan ndamèl filem utama ing Amérika Sarékat, ingkang ndamèl, ngasilakèn lan masarakè filem-filem, video permainan lan program-program televisi. Ménika sampun ngasilakè utawinipun masarakè mbotn kirang saking sédasa buah filem kaliyan pikolèh kotor saking filem-filem ingkang gayuh "box-office" ingkang US$ 100 yuta per filemnipun. Filmnipun ingkang paling sukses ènggal-ènggal punika ya iku Shrek 2.[1] Perusahaan punika dipunwiwiti dipundiriakèn ing taun 1994 dados wadhah kanggé nuangakèn ide-ide ingkang saé kanggé nimpuna mèdia, Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, lan David Geffen (Inisial saking pendiri tiga punika , ya iku S saking Spielberg, K saking Katzenberg lan G saking Geffen mbèntuk seratan SKG ingkang katinggal ing pérangan ngandap saking logo perusahaan punika) kanggé ndamèl sebuah studio Hollywood ingkang énggal. salajengipun ing wulan Dhésèmber 2005, kaping tiga pendiri mau sarujuk kanggé sade ing Viacom, perusahaan induk saking Paramount Pictures. Prosès sadean punika saged dipunrampungake ing wulan Fèbruari 2006. Salah satunggaling péranganing perusahaan punika ingkang mbidangi animasi sampun dipunpisahaken saking perusahaan indukipun ing taun 2004, dados DreamWorks Animation SKG. Film-filemnipun dipunedaraken Paramount, ananging pérangan animasi ajeg punika pérangan ingkang kapisahaken ingkang saw Paramount utawi Viacom.

Ing taun 2008, DreamWorks mutus kemitraan saking Paramount lan mbayar US$1.5 biliun kanggé produksi filem saking Reliance ADA Group[2], ananging setahun salajengipun medamelaken sami ugi dateng Paramount. ing tanggal 9 Fèbruari 2009, DreamWorks lan Paramount mlenbet 6 taun, 30 produksi filem déning The Walt Disney Company, yang memegang DreamWorks sebanyak 50%. [3] Dreamworksanimation.jpg

Cancut Taliwanda[besut | besut sumber]

Jaringan televisi[besut | besut sumber]

DreamWorks gadhah alatan mliginipun televisi, inggih punika DreamWorks Television

Pratélan filem[besut | besut sumber]

FIlm ing wanci punika[besut | besut sumber]

1997[besut | besut sumber]

1998[besut | besut sumber]

1999[besut | besut sumber]

2000[besut | besut sumber]

2001[besut | besut sumber]

2002[besut | besut sumber]

2003[besut | besut sumber]

2004[besut | besut sumber]

2005[besut | besut sumber]

2006[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]