Columbia Pictures

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Columbia Pictures
Columbia Pictures Industries, Inc.
Subsidiari
Indhustri Film
Diyasa Los Angeles, California, Amérika Sarékat (Mèi 1919 CBC Film, ganti jeneng dadi Columbia Pictures, wiwit 1924)
Kantor gedhé Culver City, California, USA
Sing darbé Swasta (1919-1926)
Publik (1926-1982)
Coca-Cola Co. (1982-1987)
Columbia Pictures Entertainment, Inc. (1987-1989)
Sony (1989-kini)
Babon Columbia TriStar Motion Picture Group
Sana jaringan www.sonypictures.com

Columbia Pictures Industries, Inc. ya iku perusahaan saka Amérika Sarékat kang mrodhuksi filem lan acara tivi.[1] ya iku pérangan Columbia TriStar Motion Picture Group, kang diduwèni Sony Pictures Entertainment.[1] Sony Pictures ya iku pérangan perusahaan Sony saka Jepang.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sadurungé perusahaan iki dimulai, Cohn-Brandt-Cohn Film Sales ya iku studio filem kang dikembangaké déning Harry Cohn.[1] CBC Film Sales diadegé nalika taun 1919 déning Harry Cohn, Jack Cohn lan Joe Brandt.[1] Bradnt iku présidèn pisanan CBC Film Sales kang tugasé pérangan pangadolan lan distribusi saka Hollywood, dibantu Harry Cohn lan Jack Cohn.[1] Akèh studio-mènèhi anggaran dhuwur.[1]

Nalika taun 1924, Harry Cohn njabat dadi présidèn.[2] Wiwit iku organisasi kasebut dijenengké "Columbia Pictures Industries, Inc.".[2] Organisasi iki tugasé mproduksi filem-filem saka Hollywood.[2] Salah siji tugasé ya iku bekerja bareng Walt Disney Productions.[2] Lan uga ngedol filem kang wis digawé.[2]

Ing Pungkasan era 1930-an, Columbia Pictures ngedegaké Screen Gems dadi studio animasi filem kartun unggulan, Krazy Kat, Scrappy, The Fox and the Crow lan Li'l Abner.[2]

Nalika perusahaan iki mandeggé panganggoan merk Screen Gems, perusahaan iki uga mproduksi acara kartun.[2] Ing taun 1948, perusahaan iki ngukuhaké jeneng Screen Gems kanggo jaringan produksi tivi.[2] Ing era 1950-an, perusahaan iki mandegge serial mini.[2] Perusahaan iki tambah maju ing saben taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Columbia Pictures(31 Oktober 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j Columbia Pictures(31 Oktober 2011)