Chronicle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chronicle
Gambar:Chronicle Film Poster.jpg
Poster rilis teatrikal
Disutradarani Josh Trank
Diprodhuseri John Davis
Adam Schroeder
Diskénariyoni Max Landis
Carita déning Max Landis
Josh Trank
Dibintangi Alex Russel
Dane DeHaan
Michael B. Jordan
Michael Kelly
Sinématografi Matthew Jensen[1]
Dibesut déning Elliot Greenberg
Perusahaan
prodhuksi
Davis Entertainment
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Fèbruari 1, 2012 (2012-02-01) (Britania Raya)
  • Fèbruari 3, 2012 (2012-02-03) (Amerika Serikat)
Suwéné
83 menit[2]
Nagara Britania Raya
Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $15 juta[3]
Kalarisan $126,266,180[4]

Chronicle nggih punika filém fiksi ilmiah, semi dokumenter superhero saking Amérikah Sarékat taun 2012. FIlem punika kaarahaken déning Josh Trank adhedhasar saking skénario anggitanipun Max Landis. John Davis sesarengan Adam Schreder ngayahi jejibahan minangka juru damel. Déné panyerat cariyos katindakaken déning Max Landis lan Josh Trank. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Dane DeHaan, Michael B. Jordan, lan Alex Russell.

Chronicle kababar kagem sagung pamirsa Britania Raya lan Irlandia ing surya1 Februari 2012. Sawetawis, wonten negari Amerika Serikat kababar ing 3 Februari 2012. Chronicle pikantuk pangalembana saking para juru kritik lan reja ing box office.[5][6]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Dane DeHaan minangka Andrew Detmer
  • Michael B. Jordan minangka Steve Montgomery
  • Alex Russell minangka Matt Garetty
  • Michael Kelly minangka Richard Detmer
  • Ashley Hinshaw minangka Casey Letter
  • Anna Wood minangka Monica
  • Bo Petersen minangka Karen Detmer

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Holben, Jay (March 2012). "Power Trip". American Cinematographer (Hollywood, California: ASC Holding Corp.).  Pages 42–46, 47–49. Interview with cinematographer Matthew Jensen. Includes 8 production photos, 11 photos total.
  2. "Chronicle". British Board of Film Classification. January 24, 2012. Dijupuk January 27, 2012. 
  3. "'Chronicle': Like 'Paranormal Activity,' but with superpowers?". Los Angeles Times. 2011-10-21. Dijupuk 2011-10-22. 
  4. "Chronicle (2012)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. Dijupuk June 11, 2012. 
  5. "Chronicle Reviews, Ratings, Credits, and More at Metacritic". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk July 9, 2012. 
  6. "Chronicle review". Chicago Sun-Times. February 1, 2012. Dijupuk February 6, 2012.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]