Marvel Studios

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Marvel Studios, LLC[1] uga kawentar kanthi jeneng Marvel Films saka taun 1993 tekan taun 1996, ya iku studhio gambar mlaku saka Amèrikah dhedhasar The Walt Disney Studios ing Burbank, California. Wiwit taun 2015, Studhio marvèl dadi cabangé The Walt Disney Studios, sekabèhané iku dadi divisiné The Walt Disney Company, lan prodhuser filem Kevin Feige minangka prèsidèné.[2]

Studhio marvel duwèni cabang kalebu  Marvel Music, Marvel Film Productions LLC, MVL Development LLC, MVL Productions LLC, MVL Film Finance LLC, MVL Rights, LLC, Iron Works Productions LLC, Incredible Production and Asgard Productions LLC. Studhio iki mèlu ngembangaké telung karakter filem waralaba Marvèl kang ngasilaké  semiliar dolar ing Amèrikah lor,ya iku filem: the X-Men, Spider-Man, lan Marvel Cinematic Universe waralaba multi filem, karo X-Men lan Spider-Man bagi lisènsi karo 20th Century Fox lan Sony Pictures, mungguh. Film Studhio Marvel  iku di dhistribusiké déning Walt Disney Studios Motion Pictures; Paramount Pictures saka taun 2008 tekan taun 2011; taun 2008 Universal Pictures  The Incredible Hulk; lan Columbia Pictures kanggo Spider-Man: Homecoming kang dijadwalké digebyakaké tanggal 7 Juli 2017.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "About Marvel: Corporate Information".
  2. ^ Lang, Brent (August 31, 2015). "Marvel’s Kevin Feige Will Now Report to Disney". Variety. Dijupuk September 1, 2015. In a shakeup in its command structure, Marvel Studios is being integrated into Walt Disney Studios with president Kevin Feige reporting to Alan Horn... 
  3. ^ "Sony Pictures Entertainment Brings Marvel Studios Into The Amazing World Of Spider-Man". Marvel. February 9, 2015.