Dragonball Evolution

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dragonball Evolution
Gambar:Dragonballposternewty5-1.jpg
DisutradaraniJames Wong
DiprodhuseriStephen Chow
James Wong
Ditulis déningSkenario:
James Wong
Ben Ramsey
Manga:
Akira Toriyama
DibintangiJustin Chatwin
James Marsters
Jamie Chung
Emmy Rossum
Joon Park
Eriko Tamura
Randall Duk Kim
Texas Battle
Ernie Hudson
Chow Yun-Fat
DimusikiBrian Tyler
SinématografiRobert MacLachlan
Dibesut déningChris G. Willingham
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
Jepang 13 Maret 2009
Ostrali 2 April 2009
Amérika Sarékat10 April 2009
Suwéné
84 menit[1]
Nagara[[Image:{{{4}}}|25px]]
[[Image:{{{4}}}|25px]]
[[Image:{{{4}}}|25px]]
BasaInggris
Rantaman$30 juta
Kalarisan$57.497.699[2]

Dragonball Evolution nggih punika sesirah filem ingkang dipungangkat saking manga lan anime Dragon Ball. Filem punika kadamel déning 20th Century Fox. Dragonball Evolution nyariyosaken pangembaran Goku nalika taksih umur 18 taun. Proyek filem punika kawiwitan ing taun 2002. Filem punika kaarahaken déning James Wong lan Stephen Chow. Piyantun kalih punika ugi ngrangkep minangka juru damel. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Justin Chatwin, James Marsters, Jamie Chung, Emmy Rossum, lan Joon Park. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Brian Tyler. Sinematografi dipuncakaken déning Robert MacLachian. Filem punika kababar ing Jepang lan negari Asia sanèipun, surya 13 Maret 2009. Wondéné pambabaran kagem para pamirsa Amérikah Sarékat kalaksanan surya 10 April 2009.[3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "DRAGONBALL EVOLUTION (PG)". British Board of Film Classification. March 17, 2009. Retrieved January 7, 2013.
  2. "Dragonball Evolution (2009)". Box Office Mojo. Retrieved 19 Agustus 2010. Check date values in: |accessdate= (help)
  3. Rudolph, Ileane (January 30, 2008). "James Marsters on Fame, Family and Life After 40". TV Guide. Retrieved March 16, 2009.
  4. "El director de "Dragonball Evolution" admite su desconocimiento del manga" (in Spanish). April 4, 2009. Archived from the original on April 10, 2009. Retrieved April 9, 2009. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)CS1 maint: unrecognized language (link)
  5. "James Marsters Monster Mania Q&A (Part 2)". August 23, 2009. Retrieved May 21, 2011.
  6. "James Marsters: "You guys like watching me getting humiliated"". Total Sci-Fi. July 10, 2008. Archived from the original on July 13, 2008. Retrieved July 11, 2008. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)
  7. Mayberry, Carly (December 6, 2007). "Chung goes live with 'Dragonball'". The Hollywood Reporter. Retrieved December 6, 2007.

Pranala njawi[besut | besut sumber]