Diary of a Wimpy Kid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diary of a Wimpy Kid
Barkas:Diary if a Wimpy Kid movie poster.jpg
Poster Layar Lebar
DisutradaraniThor Freudenthal
DiprodhuseriNina Jacobson
Brad Simpson
Ethan Smith
Jeff Kinney
DiskénariyoniJackie Filgo
Jeff Filgo
Jeff Judah
Gabe Sachs
Carita déningJeff Kinney (novel)
DibintangiZachary Gordon
Robert Capron
Rachael Harris
Steve Zahn
Devon Bostick
Connor and Owen Fielding
Chloë Grace Moretz
Grayson Russell
Laine MacNeil
Karan Brar
DimusikiTheodore Shapiro
Julia Michels
SinématografiJack N. Green
Dibesut déningWendy Greene Bricmont
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningFox 2000 Pictures (USA)
Odeon Films (Yunani)
Tanggal metu
19 Maret 2010
Suwéné
92 menit
Nagara Amérika Sarékat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$15 million[1]
Kalarisan$64,704,292 (worldwide)[2]

Diary of a Wimpy Kid nggih punika filem saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirahingkang sami, anggitanipun Jeff Kinney. Diary of a Wimpy Kid kaarahaken déning THor Freudenthal. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Nina Jacobson, sesarengan Brad Simpson, Ethan Smith, lan Jeff Kinney. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Theodore Shapiro lan Julia Michels. Sinematografi dipuncakaken déning Jack N. Green. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Wendy Greene Bricmount. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Chloë Grace Moretz, Zachary Gordon, RObert Capron, Rachael Harris, Steve Zahn, lan Devon Bostick.[3][4][5][6] Filem punika dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat surya 19 Maret 2010. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $64,704,292, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $15 yuta,

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Movie Projector: No 'Bounty Hunter,' 'Repo Men' or 'Wimpy Kid' can upstage 'Alice' (updated)". Los Angeles Times. Tribune Company. Maret 18, 2010. Diarsip saka sing asli ing August 28, 2010. Dibukak ing March 19, 2010. The modestly budgeted picture cost 20th Century Fox's movie label Fox 2000 only about $15 million to produce Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. "Diary of a Wimpy Kid (2010)". Box Office Mojo. Dibukak ing April 13, 2013.
  3. Kara Warner (July 29, 2016). "Diary of a Wimpy Kid Announces Its Brand New Leads for Fourth Film, The Long Haul". People. Dibukak ing August 11, 2017.
  4. "Diary of A Wimpy Kid Theatrical Trailer".
  5. Official Wimpy Kid Movie on Facebook (January 2010). "Wimpy Kid Movie Poster".
  6. Official Wimpy Kid Movie on Facebook (January 2010). "Facebook | Official Wimpy Kid Movie".

Pranala njawi[besut | besut sumber]