Diary of a Wimpy Kid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Diary of a Wimpy Kid
250px
Poster Layar Lebar
Disutradarani Thor Freudenthal
Diprodhuseri Nina Jacobson
Brad Simpson
Ethan Smith
Jeff Kinney
Diskénariyoni Jackie Filgo
Jeff Filgo
Jeff Judah
Gabe Sachs
Carita déning Jeff Kinney (novel)
Dibintangi Zachary Gordon
Robert Capron
Rachael Harris
Steve Zahn
Devon Bostick
Connor and Owen Fielding
Chloë Grace Moretz
Grayson Russell
Laine MacNeil
Karan Brar
Dimusiki Theodore Shapiro
Julia Michels
Sinématografi Jack N. Green
Dibesut déning Wendy Greene Bricmont
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Fox 2000 Pictures (USA)
Odeon Films (Yunani)
Tanggal metu
19 Maret 2010
Suwéné
92 menit
Nagara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $15 million[1]
Kalarisan $64,704,292 (worldwide)[2]

Diary of a Wimpy Kid nggih punika filem saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kadamel adhedhasar saking novel kanthi sesirahingkang sami, anggitanipun Jeff Kinney. Diary of a Wimpy Kid kaarahaken déning THor Freudenthal. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Nina Jacobson, sesarengan Brad Simpson, Ethan Smith, lan Jeff Kinney. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Theodore Shapiro lan Julia Michels. Sinematografi dipuncakaken déning Jack N. Green. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Wendy Greene Bricmount. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Chloë Grace Moretz, Zachary Gordon, RObert Capron, Rachael Harris, Steve Zahn, lan Devon Bostick.[3][4][5][6] Filem punika dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat surya 19 Maret 2010. Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $64,704,292, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $15 yuta,

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Movie Projector: No 'Bounty Hunter,' 'Repo Men' or 'Wimpy Kid' can upstage 'Alice' (updated)". Los Angeles Times (Tribune Company). March 18, 2010. Diarsip saka sing asli ing August 28, 2010. Dijupuk March 19, 2010. The modestly budgeted picture cost 20th Century Fox's movie label Fox 2000 only about $15 million to produce 
  2. "Diary of a Wimpy Kid (2010)". Box Office Mojo. Dijupuk April 13, 2013. 
  3. Kara Warner (July 29, 2016). "Diary of a Wimpy Kid Announces Its Brand New Leads for Fourth Film, The Long Haul". People. Dijupuk August 11, 2017. 
  4. "Diary of A Wimpy Kid Theatrical Trailer". 
  5. Official Wimpy Kid Movie on Facebook (January 2010). "Wimpy Kid Movie Poster". 
  6. Official Wimpy Kid Movie on Facebook (January 2010). "Facebook | Official Wimpy Kid Movie".  delete character ing |title= ing posisi 10 (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]