Chloë Grace Moretz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Chloë Moretz
Chloë Moretz, 2011.jpg
Morezt ing perdana Hugo, di New York.
Asma wiyosan Chloë Grace Moretz
Miyos (1997-02-10) Fèbruari 10, 1997 (umur 20)
Atlanta, Amérika Sarékat
Pakaryan pemeran filem, modhèl
Taun aktif 2006–sekarang

Chloë Grace Moretz (lair ing Atlanta, Amérika Sarékat, 10 Fèbruari 1997; umur 20 taun Amérika filem aktris. Dhèwèké wiwit karir akting ing umur pitung lan wis muncul ing filem kaya ta The Amityville Horror (2005), (500) Days of Summer (2009), Diary of a Wimpy Kid (2010), Kick-Ass (2010), Let Me In (2010), Hugo (2011), Dark Shadows (2012), Kick-Ass 2 (2013) and Carrie (2013). Her upcoming movies in 2014 are Laggies and The Equalizer antarané.

Awal Urip[besut | besut sumber]

Moretz lair ing Atlanta ing 10 Fèbruari 1997. Ibuné, Kabhi (née Adipati), iku perawat, lan bapaké, McCoy Lee Moretz, iku plastik bedhah.[1][2] Moretz wis papat mbakyu: Brandon, Trevor, Colin, lan Ethan.[3] Dhèwèké wis diterangake dhèwèké kulawarga minangka "banget Kristen".[4] She has German, English, and some Scottish, Welsh, and Swiss-German ancestry.[5]

Alah Moretz sedulur, Trevor (aka "Duke"), iku dhèwèké pelatih akting lan diprecaya dhèwèké ing lelungan lan penet tanggal nalika tiyang sepuhipun Tukang rawuh.[6] Moretz dipindhah saka Cartersville, Georgia kanggo New York ing taun 2002, dhèwèké karo ibu lan dhèwèké kangmas lawas, Trevor, amarga piyambakipun Ditampa menyang Profesional Performing Arts School, kang apa pisanan narik kawigaten dhèwèké kapentingan akting. Moretz bakal bantuan Trevor maca garis,[7] lan memulang iku sawetara Techniques akting piyambakipun sinau ing sekolah. Nalika Moretz temen maujud pinten dhèwèké sante ing kagiyatan, kulawarga mutusaké kanggo rawuh sawetara audisi kanggo ndeleng yèn dek'e aplikasi dhèwèké skills ahli.[8]

Karir[besut | besut sumber]

Moretz ing 'WonderCon' ing April 2010.

Moretz pisanan akting peran ing Hollywood ana minangka Violet rong episode saka seri The Guardian, lan dhèwèké mbintangi filem punika minangka Molly ing Heart of the Beholder. Iku ora nganti dhèwèké kapindho layar amba akting peran, ing gaweulang 2005 saka The Amityville Horror dhèwèké éntuk pangenalan luwih ing wujud 'Young Artist Award' nominasi.[9] Sawisé Amityville, karir akting Moretz kang ngembang luwih nalika dhèwèké ditampa sapérangan bintang tamu ring peran ing TV, uga peran cilik ing Big Momma's House 2.

Filmography[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Tahun Judhul Peran Cathetan
2005 Heart of the Beholder Molly
The Amityville Horror Chelsea Lutz
Today You Die St. Thomas Hospital girl
2006 Big Momma's House 2 Carrie Fuller
Room 6 Melissa Norman
Wicked Little Things Emma Tunny
2007 Pooh's Super Sleuth Christmas Movie Darby swara peran
Hallowed Ground Sabrina
2008 Cithakan:Sortname Hailey
Cithakan:Sortname Alicia
My Friends Tigger & Pooh's Friendly Tails Darby swara peran
Cithakan:Sortname Cammie
My Friends Tigger & Pooh: The Hundred Acre Wood Haunt Darby swara peran
Bolt Young Penny swara peran
2009 (500) Days of Summer Rachel Hansen
Not Forgotten Toby Bishop
Tigger and Pooh and A Musical Too Darby swara peran
2010 Jack and the Beanstalk Jillian
Diary of a Wimpy Kid Angie Steadman
Kick-Ass Hit-Girl / Mindy Macready
Let Me In Abby
2011 Our Deal Veronica – Night Creeper cendhek filem
Hick Luli McMullen
Texas Killing Fields Little Ann Sliger
Hugo Isabelle
Scary Girl Enid Krysinski cendhek filem
2012 Dark Shadows Carolyn Stoddard
2013 Movie 43 Amanda babagan: "Middleschool Date"
Kick-Ass 2 Hit-Girl / Mindy Macready
Carrie Carrie White
Girl Rising Narrator Dokumentari
2014 Laggies Annika
Clouds of Sils Maria Jo-Anne Ellis In post-production
If I Stay Mia Hall In post-production
Dark Places Young Diondra Wertzner In post-production
The Equalizer Teri In post-production

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Meet Chloe Moretz, the precocious teen star of 'Kick-Ass'". USA weekend. Dijupuk April 9, 2010. 
  2. ^ Itzkoff, Dave (April 8, 2010). "Just a Sweet Young Actress?". The New York Times. Dijupuk April 8, 2010. 
  3. ^ "Celebrity siblings". Glamour Magazine. Dijupuk February 25, 2013. 
  4. ^ Garcia, Chris (March 13, 2010). "SXSW: Live with that 'Kick-Ass' girl, Chloe Moretz". Austin360.com. Dijupuk September 24, 2010. 
  5. ^ http://www.imdb.com/name/nm1631269/bio
  6. ^ Pols, Mary (October 11, 2010). "Young Blood". Time. Dijupuk October 11, 2010. 
  7. ^ "Rising Star: Chloe Grace Moretz". Access Hollywood. Dijupuk September 30, 2010. 
  8. ^ "Chloe Moretz Has Banned Her Friends From Premieres". Girls Talkin Smack. 
  9. ^ "Official Chloe Grace Moretz fansite – Biography". chloemoretz.com. Diarsip saka sing asli ing August 31, 2007. Dijupuk April 10, 2007. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]