Hugo (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Hugo adalah nggih punika sesirah filem sandhiwara kaluwargi pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Martin Scorsese. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Johnny Depp, Timothy Headington, Graham King lan Martin Scorsese. Skénario kaserat déning John Logan adhedhasar saking buku The Invention of Hugo Cabret pakaryanipun Brian Selznick. Juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Ray Winstone, Emily Mortimer, Christopher Lee lan Jude Law.

Filem Hugo katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film New York ing surya10 Oktober 2011.[4] Lajeng kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 23 November 2011.[5] Hugo pikantuk pangalembana saking para juru kritik.[6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Hugo kasil ngempalaken arta dumugi $73.864.507 saking pamirsa Am[7] rika Ler, lan $111.905.653 saking negari saneèsipun, kanthi gunggung $185.770.160, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan filem, nggih punika $150–170 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Hugo (U)". British Board of Film Classification. November 25, 2011. Dijupuk November 9, 2014. 
  2. Kaufman, Amy (November 24, 2011). "Movie Projector: 'Breaking Dawn' to devour three new family films". Los Angeles Times (Tribune Company). Dijupuk November 24, 2011. 
  3. a b "Hugo (2011)". Box Office Mojo. Dijupuk February 20, 2018. 
  4. Rooney, David (October 10, 2011). "Martin Scorsese Screens Work-In-Progress 'Hugo' at the New York Film Festival". The Hollywood Reporter. Dijupuk February 20, 2018. 
  5. Dargis, Manohla (November 22, 2011). "Inventing a World, Just Like Clockwork". The New York Times. Dijupuk February 20, 2018. 
  6. "Hugo reviews". Metacritic. Dijupuk February 20, 2018. 
  7. a b "Hugo (2011)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 20, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]