Sandhiwara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sandiwara)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sandhiwara iku pagelaran kanthi lelakon. Sandhiwara bisa migunakaké naskah utawa improvisasi kanthi spontan. Sandhiwara iki kagiyaraké déning para juru main (aktor) sing mèmba warna dadi paraga-paraga liya kaya ing rancangané. Saiki, sandhiwara ora mung dadi tontonan ing panggung waé. Akèh sandhiwara kang kagiyaraké liwat medhia massa, kaya ta radhio lan télévisi.

Sandhiwara radhio naté dadi kasenengané wong akèh ing Jawa nalika ing taun 1980-an. Sandhiwara radhio sing kondhang nalika iku antarané:

Pranala njaba[besut | besut sumber]