Naskah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Naskah ya iku salah sijiné objek kajian filologi. Naskah iku duwé arti kang béda-béda. Kayadene:

1. KBBI Naskah ya iku:

  1. karangan kang iseh ditulis nganggo tangan
  2. Karangan wong kang durung diterbitke utawa iseh karya asli
  3. Bahan berita kang siyap diset
  4. Rancangan

2. Kamus Indonésia-Inggris

  1. Manuskrip
  2. Document, original text

Naskah iku maceme warna-warna, nanging sing paling dikenal ya iku naskah drama.

Uga delengen[besut | besut sumber]