Improvisasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Improvisasi ya iku nggawé utawa nganakaké utawa nglakoni samubarang gawé tanpa jagan utawa persiyapan sadurungé.[1] Improvisasi iku asipat spontan lan rèflèks.[2]

Improvisasi ing téater[besut | besut sumber]

Improvisasi ing téater iku dialog utawa solah-bawa kang ora disiyapké sadurungé. [3] Improvisasi ya iku ngrembakakake adegan sak njaban skenario kanthi inisiatif dhéwé lan tanpa pengarahan.[2] Improvisasi ora mung ana ing dialog, uga bisa kedadèn ing lakon. Lenong, ludruk, kethoprak iku uga awujud drama utawa téater improvisasi. [3] Improvisasi iku wigati didadèkké sawijining gladhèn rutin. [4] Improvisasi bisa nglandhepaké rasa utawa ka-peka-an awak para aktor. [4] Improvisasi nduwé guna nuwuhaké daya aktif, inisiatif, kreatif, lan inovatif para pelakon.[2] Improvisasi ora mesti kasil positip.[2] Ana kalané luput, improvisasi ora gawé bener malah gawé rusak kaanan.[2] Improvisasi sakcukupé luwih becik ketimbang over.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Kamus Besar Basa Indonesia". Dijupuk 19 November 2015. 
  2. a b c d e f "Improvisasi". kausq.com. Dijupuk 19 November 2015. 
  3. a b Hamzah 1985, k. 53.
  4. a b Hamzah 1985, k. 55.


Rujukan[besut | besut sumber]

  • Hamzah, A. Adjib (1985). Pengantar Bermain Drama. Bandung: CV Rosda.