Salvador Dalí

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Salvador Dalí
Salvador Dalí ing tanggal 29 November 1939
Jeneng lair Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech
Lair (1904-05-11)Mèi 11, 1904
Figueres, Spanyol
Séda Januari 23, 1989(1989-01-23) (umur 84)
Figueres, Spanyol
Kabangsan Spanyol
Field Lukisan, Menggambar, Fotografi, Seni patung, Menulis, Film
Training Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, Madrid
Gerakan Kubisme, Dadaisme, Surealisme
Karya The Persistence of Memory (1931)
Face of Mae West Which May Be Used as an Apartment, (1935)
Soft Construction with Boiled Beans (Premonition of Civil War) (1936)
Swans Reflecting Elephants (1937)
Ballerina in a Death's Head (1939)
Dream Caused by the Flight of a Bee Around a Pomegranate a Second Before Awakening (1944)
The Temptation of St. Anthony (1946)
Galatea of the Spheres (1952)
Crucifixion (Corpus Hypercubus) (1954)
Salvador Dalí nalika taun 1934 ana ing foto karya Carl Van Vechten.

Salvador Felip Jacint Dalí Domènech (dipunlairaken 11 Mei 1904 – surud 23 Januari 1989 kanthi umur 84 taun) ya iku salh siji pelukis kang dadi wong paling penting ana in g nagara Spanyol.[1] Dheweke dikelan saka karya-karyane yang duwé aliran surealis.[1] Kasil saka karya-karyane dikenal merga na kombinasi impen kang aneh (bizzare) karo draftmanship lan keahliane kanggo nggambar kang luar biasa uga dipengaruhi déning master Renaissance.[1][2] Dali ya iku sawijining artis kang duwé talenta lan imaginasi kang gedhe.[2] DHeweke uga ngakoni yen seneng kanggo nglakokake gawéan-gawéan kang ora umum lan biasa dilakoke wong liya kanggo narik perhatian awake dhewe, kang kadang-kadang uga nganggu para penggermar kang seneng marang hasil karya lukisane lan uga para pengkritik, merga saka perilaku "keteaterannya" kang eksentrik kadang-kadang uga dadi bayangan saka kasil karyane kang ana ing perhatiane publik.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salvador_Dalí&oldid=998155"