If I Stay (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
If I Stay
250px
Poster film If I Stay
DisutradaraniR. J. Cutler
DiprodhuseriDenise Di Novi
Alison Greenspan
DiskénariyoniShauna Cross
AdhedhasarIf I Stay
déning Gayle Forman
DibintangiChloë Grace Moretz
Mireille Enos
Jamie Blackley
Joshua Leonard
Stacy Keach
Aisha Hinds
DimusikiHeitor Pereira
SinématografiJohn de Borman
Dibesut déningKeith Henderson
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWarner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Agustus 18, 2014 (2014-08-18) (New York)
  • Agustus 22, 2014 (2014-08-22) (Amerika Serikat)
Suwéné
106 menit[2]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$11 juta[3]
Kalarisan$78,874,843[3]

If I Stay nggih punika filem drama fantasi romantis saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2014. Filem punika kaarahaken déning sutradhara R. J. Cutler kanthi juru damel Denise Di Novi lan Alison Greenspan. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Shauna Cross adhedhasar saking novel If I Stay pakaryanipun Gayle Forman. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Jamie Blackley, Joshua Leonard, Stacy Keach lan Aisha Hinds.

Filem If I Stay kagiyaraken kaping pisan wonten New York ing surya 18 Agustus 2014 lajeng dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat surya 22 Agustus 2014.[4] If I Stay pikantuk pambiji rerata saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Miturut juru kritik[besut | besut sumber]

Filem If I Stay pikantuk pambiji rerata saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomatoes, filem punika pikantuk pandhemenan namung 35%, adhedhasar 129 pambiji, kanthi rata-rata 5 dumugi10.[5] Menawi miturut Metacritic, filem nampi angka 46 saking 100, adhedhasar saking pambiji 36 juru kritik.[6] Wondéné CinemaScore mratélaaken, filem punika nampi bojo "A-" saking para pamirsa .[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem If I Stay ngempalaken arto $50,474,843 saking pamirsa Amerika Ler, lan $28,400,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung ageng $78,874,843, melebihi anggaran produksi film $11 juta.[3] Ing pamirsan pungkasan peken, filem punika kasil ngempalaken arta $15,679,190, manggeni urutan kaping tiga ing box office, sangandhapipun filem Guardians of the Galaxy lan Teenage Mutant Ninja Turtles.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Hot Trailer: 'If I Stay'". 
  2. "If I Stay (12A)". British Board of Film Classification. July 31, 2014. Dijupuk July 31, 2014. 
  3. a b c d "If I Stay (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk May 23, 2018. 
  4. "Warner Bros., MGM Partner on YA Pic 'If I Stay,' Set 2014 Release". The Hollywood Reporter. January 9, 2014. Dijupuk January 10, 2014. 
  5. "If I Stay (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "If I Stay reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]