Metro-Goldwyn-Mayer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Metro-Goldwyn-Mayer Inc.
Privat
Indhustri Film
Diyasa 16 April 1924
Kantor gedhé Los Angeles, California, AS
(Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Inc.)
Wong kunci
Harry Sloan (Chairman dan CEO)
Wijil Film
Sing darbé Providence Equity Partners (29%)
TPG Capital, L.P. (21%)
Sony Corporation of America (20%)
Comcast (20%)
DLJ Merchant Banking Partners (7%)
Quadrangle Group (3%) [1]
Cacah karyawan
1,440 (nganti 2004) [2]
Slogan "Ars Gratia Artis"
Sana jaringan http://www.mgm.com/,

Metro-Goldwyn-Mayer Inc., utawa MGM ya iku parusahan multinasional kang ngasilaké warna-warna prodhuk filem.[1] Kantoré ana ing Los Angeles, California, Amérika Sarékat.[1] Diadegaké ing tanggal 16 April 1924.[1] Perusahaan iki duwé 1.440 karyawan nganti taun 2004.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Marcus Loew tuku perusahaan Metro Pictures Corporation diadegaké taun 1916 lan Goldwyn Pictures diadegaké taun 1917 kanggo ngasilaké filem kanggo rantai teater kang gedhé, Loew's Theatres.[1] Nanging, tukonan iku nyiptakké kabutuhan wong kanggo ngawasi operasi gedhé-gedhénan ing Hollywood, wiwit suwé asisten Nicholas Schenck dibutuhké ing kutha New York kanggo ngawasi biyoskup.[1] Loew mbahas situasi kanggo tuku studio Mayer Pictures ing tanggal 16 April 1924.[2]

Lumrahé, dipresentasiké: "Louis B. Mayer presents a Metro-Goldwyn picture".[2] Nanging Mayer nambahké jenenge ing jeneng studio iku, dadi ndadékaké studio iku lanmaskotnya, ya iku Leo the Lion, lan sesanti "Ars Gratia Artis" dadi merk MGM.[2]

Wiwit pisanan, MGM ngarah ning penonton kabutuhan kanggo kemewahan lan kecanggihan.[2] Sawisé mariské jeneng-jeneng gedhé saka perusahaan sadurungé, Mayer lan Thalberg wiwit nggawé lan nyeponsoraké bintang anyar, ya iku Greta Garbo, John Gilbert, William Haines, Norma Shearer, lan Joan Crawford.[2] Wong liya kang dikerjakaké ya iku Lon Chaney, William Powell, Buster Keaton, lan Wallace Beery.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f MGM(05 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f MGM(31 Oktober 2011)