Let Me In (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chloë Grace Moretz (kiwa) minangka salah sijining lakon utama

Let Me In iku filem Amérikah taun 2012 ajénre horor lan cinta[1] sing dianggit lan disutradarani Matt Reeves. Kanthi lakon Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz, Elias Koteas, lan Richard Jenkins. Filem iki minangka gawéan ulang filem Swedia mawa judhul Let the Right One In (2008).[2] Let Me In nyaritaké bocah lanang umur 12 sing asring dibencèt. Bocah lanang mau kekancan mawa vampir cilik wedhok ing Los Alamos, New Mexico nalika wiwitan taun 1980.

Let Me In digebyagaké ing Toronto Film Festival nalika 13 September 2010, lan dibabar ing lor Amérikah kala 1 Oktober 2010. Filem iki dadi filem laris lan éntuk pikolehan $24 yuta ing sakubenging donya. Let Me In dibabar kanthi wujud DVD lan Blu-ray ing lor Amérikah nalika 1 Fèbruari 2011, lan ing Inggris nalika 14 Maret 2011.

Prosès panjupukan gambar[besut | besut sumber]

Principal photography ngawit panjupukan gambar ing Albuquerque, New Mexico nalika 2 November 2009.[3][4] Prosès iki diayahi ing sawenèh sasana New Mexico sadurung mungkasani ing Albuquerque nalika Januari 2010.[3][5] Akèh pérangan sing dijupuk gambaré ing SMA Los Alamos, Los Alamos, New Mexico. Los Alamos County éntuk papinta saka sutradara filem nedyo njenengi kutha ing filem "Los Alamos, New Mexico." Pulisi lokal minjemaké seragam mawa gagrag taun 1980 lan mobil patroli saperlu kabutuhan jupuk gambar. Luwih saka 100 mudha-mudhi lokal diajak bantu ing filem iki.[6]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Olsen, Mark (March 9, 2010).
  2. "American Film Institute: Let Me In". 
  3. a b Barton, Steve (November 2, 2009).
  4. Rottenberg, Josh (November 2, 2009).
  5. "'Let Me In' Filming Wraps Up This Week".
  6. "Hollywood comes to Los Alamos High School".