Wall Street: Money Never Sleeps

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wall Street: Money Never Sleeps
Gambar:Wall Street- Money Never Sleeps film.jpg
Poster resmi
DisutradaraniOliver Stone
Diprodhuseri
Ditulis déning
AdhedhasarKarakter
déning Stanley Weiser dan Oliver Stone
Dibintangi
DimusikiCraig Armstrong
SinématografiRodrigo Prieto
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Mèi 14, 2010 (2010-05-14) (Cannes)
  • Sèptèmber 24, 2010 (2010-09-24) (Amerika Serikat)
Suwéné
133 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
RantamanUS$70 yuta
KalarisanUS$134.7 yuta

Wall Street: Money Never Sleeps (uga dikenal minangka Wall Street 2 utawa Wall Street 2:Money Never Sleeps) yaiku film drama Amérika 2010 sing diarahaké dening Oliver Stone, filem sèkuèl saka filem Wall Street ing taun 1987. Juru peran ing filem iki yaiku Michael Douglas, Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan, Frank Langella, Susan Sarandon lan Eli Wallach ing peran pusat film.

Film iki latar kedadeyané ing kutha New York, 23 taun sawisé crita ing filem sadurungé, lan nyritakaké liwat krisis finansial taun 2008. Crita utamané iku babagan Gordon Gekko sing wis owah sipat alané, dimainake dening Douglas, lan nderek upaya kanggo ndandani hubungane karo putrine Winnie (Mulligan), kanthi pitulungan calon mantuné, Jacob Moore (LaBeouf).

Gebyakan wiwitané ana ing kutha New York antarane September lan November 2009. Sawise tanggal diluncurake pindhah kaping pindho Wall Street: Money Never Sleeps dibebasake sacara teater sawisé tanggal 24 September 2010 dening 20th Century Fox. Sadurunge rilis resmi, akeh wartawan sing gegayutan karo industri finansial dilaporaké wis nonton layar awal film kasebut.

Sanajan olèh panilaian positif ing Festival Film Cannes 2010, Wall Street: Money Never Sleeps nampa ulasan campuran saka kritikus. Sanajan gagal ngrampungake pangarepan kritis, film kasebut sukses ing box office, filem sing unggul peringkaté ing Amerika Serikat nalika seminggu digebyak, lan entuk total $ 134 yuta ing penjualan tiket, lan luwih saka $ 15 yuta ing kasèt DVD.

Plot[besut | besut sumber]

Ing taun 2001, Gordon Gekko dibebasake saka pakunjaran sawise nglakoni penipuan dagang lan sekuritas.

Ing taun 2008, Gekko ngembangake bukune anyar yaiku Greed Good?, Babagan peringatan ekonomi sing bakal teka. anaké wédok sing jenengé Winnie, duwe situs web warta cilik, tanpa keuntungan lan dadi temu janji karo Jacob Moore, sawijining pedagang paling ndhuwur ing Keller Zabel Investments (KZI). Yakub, protégé direktur manajemen KZI, Louis Zabel, wis ngasilake dhuwit kanggo Dr. Masters lan proyek riset gabungan, sing bisa ngasilake energi resik. Jaka uga mbiyantu ibune, Sylvia, sing ora gelem ngrawat omah kanggo menehi spekulasi ing omah omah.[1]

Ing tahap awal kejatuhan sing diramalake dening Gekko, saham KZI ilang luwih saka 50% regane. Louis Zabel nyoba ngatur jaminan kanggo KZI saka bank-bank Wall Street liyane nanging diblokir dening Bretton James, kepala perusahaan saingan Churchill Schwartz (Church), sing KZI nolak mbantu mbantu gelembung dot-com taun-taun sadurunge. Despondent, Zabel bunuh diri kanthi mlumpat ing ngarep sepur. Yakub sing ora percaya banget ngusulake omah-omah karo Winnie, sing nampa.

Yakub rawuh ing ceramah sing diwenehake dening Gekko lan ngenalake awake dhewe. Gekko ngandhani manawa keruntuhan KZI diwiwiti nalika Bretton nyebar desas-desus KZI sing duwe utang beracun. Yakub lan Gekko ngatur perdagangan: Yakub bakal nyoba ngupayakake hubungan Winnie lan Gekko, lan Gekko bakal nglumpukake informasi kanggo ngrusak Bretton amarga tumindak marang KZI lan menehi bukti marang Gekko taun kepungkur. Minangka pambales, Jake ngapusi pasar kanthi nyebar babagan desakan babagan nasionalisasi lapangan minyak asing sing Church wis nandur modal. Perusahaan kélangan $ 120 yuta, nanging Bretton menehi proyek kanggo Jake, kaget karo inisiatif kasebut. Jake luwih ngematake Bretton nalika nggawe percoyo para investor China supaya investasi ing proyek gabungan liwat Church.[2]

Jake nekani penggalangan dana lengganan $ 10,000 karo Winnie, tuku kursi kanggo Gekko kanggo nggampangake rapat "kasempatan". Gekko ngrebut Bretton babagan apa sing ditindakake marang dheweke lan KZI. Bretton mangsuli yen ora ana sing peduli karo apa sing dipikirake karo Gekko. Gekko uga mbebasake Bud Fox (Charlie Sheen), sing sawise dibebasake saka kunjara dadi Bluestar Airlines dadi sukses gedhe, adol nganti pirang-pirang yuta, lan pensiun saka bisnis kanggo main golf lan dadi ahli dermawan. Gekko ngetutake Winnie ing njaba, dheweke nerangake ngapa dheweke nyalahake dheweke babagan kabeh sing salah, amarga tumindak bunuh diri lan sedulure Rudy. Gekko ujar manawa dheweke kerja, saka penjara, golek terapi sing paling apik lan malah mbayar pedagang kanggo mungkasi adol menyang Rudy, sing tilar donya amarga overdosis. Winnie njaluk ngapura."[3]

Nalika krisis finansial luwih cepet, Ketua Bretton lan Churchill Schwartz Julius Steinhardt menehi saran marang para pengatur federal kanggo tuku pinjaman subprime milyar dolar. Minangka real estate ambruk, Jake mbantu Sylvia nganggo dhuwit dhewe. Ora suwe sawise Winnie ngandhani karo Jake manawa dheweke ngarep-arep putrane sing pertama, Jake ngerti yen Bretton lagi ngetren investasi China dadi panel solar sing kurang apik, sing ora dadi ancaman tumrap jabatane gedhe ing bahan bakar fosil. Gekko enggal ngandhani Jaka manawa Bretton nggawe rahasia sing gedhe-gedhe nglangi pinjaman subprime isih tetep nuntut jaminan sing gedhe.

Gekko ngusulake nggunakake akun dana dana $ 100 yuta, sing didhelikake ing Swiss kanggo Winnie ing taun 1980-an, kanggo mbiayai riset gabungan. Dheweke menehi tandha dhuwit marang Jake, ora ngerti yen dheweke bakal menehi menyang Gekko kanggo ngrampungake investasi kasebut. Nalika Gekko milih wong-wong mau kanthi ninggalake dhuwit kanthi dhuwit, Winnie putus karo Jake. Gekko nyiyapake perusahaan investasi sing sukses ing London, kanthi modal $ 100 yuta. Jake ngunjungi dheweke kanggo ngusulake perdagangan anyar: Winnie entuk dhuwit, lan Gekko bisa melu urip ing putune. Gekko nolak.

Jake nyampur kabeh rincian transaksi Bretton, saka keruntuhan KZI menyang jaminan pamaréntah sing ora dibutuhake saka perusahaan Bretton. Dheweke menehi informasi kasebut marang Winnie, ngandhani yen nyatakake bakal nggawa publisitas lan kredibilitas situs web dheweke. Nalika Winnie nyritakake crita kasebut, Bretton nemokake kanthi cekap pemerintah lan dipecat dening lembaga perusahaan, sing banjur dadi perusahaan Gekko kanggo kemitraan, sing nembe ngasilake investasi $ 1,1 milyar.

Jake wis sukses ketemu karo Winnie ing New York, nalika pungkasan filem Gekko tampil, njaluk ngapura lan ngandhani yen dheweke wis nyelehake $ 100 yuta menyang akun riset gabungan. Setaun sabanjure, Gekko, Sylvia lan kulawarga lan kanca liyane melu partai ulang tahun pertama Louis, Jacob lan putra Winnie.

Juru Peran[besut | besut sumber]

Lagu latar[besut | besut sumber]

Lagu latar ing filem iki digebyakaké tanggal 21 September 2010, liwat situs Todo Mundo. Album kasebut nampilake pirang-pirang lagu dening David Byrne, kalebu sawetara lagu saka kolaborasi taun 2008 karo Brian Eno sing judulé Everything That Happens Will Happen Today.

Track listing[besut | besut sumber]

  1. "Prison" (Craig Armstrong)
  2. "Home" (David Byrne and Brian Eno)
  3. "Life Is Long" (David Byrne and Brian Eno)
  4. "Sleeping Up" (David Byrne)
  5. "Strange Overtones" (David Byrne and Brian Eno)
  6. "Money" (Craig Armstrong)
  7. "My Big Nurse" (David Byrne and Brian Eno)
  8. "Helicopter Reveal" (Craig Armstrong)
  9. "Tiny Apocalypse" (David Byrne)
  10. "Lazy" (David Byrne)
  11. "I Feel My Stuff" (David Byrne and Brian Eno)
  12. "This Must Be the Place (Naïve Melody)" (Talking Heads)
  13. "Dekha" (ft. song by Ali Zafar)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Gleiberman, Owen. "Cannes: Oliver Stone's 'Wall Street: Money Never Sleeps' is a shrewd and entertaining overstuffed sequel". Entertainment Weekly. Time Warner Inc. Dijupuk January 12, 2020. 
  2. "Another sequel for Shia LaBeouf". New Zealand Herald (APN Holdings NZ Limited). January 12, 2020. 
  3. "Shia LaBeouf to co-star in Wall Street sequel". Today.com (NBCUniversal). Dijupuk January 12, 2020. 
  4. "Oliver Stone Cut a Donald Trump Cameo From One of His Films, Says Hollywood is 'A Factory'". Variety.com. Dijupuk July 30, 2017. 
  5. Schuster, Dana. "Scaramucci's fed-up wife filed for divorce while nine months pregnant". New York Post. Dijupuk July 30, 2017.