Carey Mulligan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carey Mulligan, 2013
Carey Mulligan
frameless|alt=
Carey Mulligan
Lair Carey Hannah Mulligan
(1985-05-28) 28 Mèi 1985 (umur 31)
Westminster, London, England
Pangawaean Aktris
Taun aktif 2004–saiki

Carey Hannah Mulligan (lair ing Westminster, London, Inggris, 28 Mèi 1985; umur 31 taun) ya iku sawijining aktris kang asale saka Inggris ,[1] Dhèwèké dikenal ing perane minangka Kitty Bennet ing film Pride&Prejudice nalika taun 2005.[1] Perane minangka Jenny ing film An Education kang gawé Carey éntuk penghargaan BAFTA Award Best Actress in a Leading Roleing acarane dhéwé nalika tanggal 21 Februari 2010 ing Royal Opera House, London.[2] Projek film Carey candhake ya iku film Wall Street: Money Never Sleeps, sawijining sekuel saka film Wall Street,kang disutradarani déning Oliver Stone lan uga dibintangi déning Shia LaBeouf, Michael Douglas.[3] Cinta lokasi antarane Shia karo Carey pun kedadeyan nalika proses syuting film iki, lan kekarone nandhang asmra.[3]

Carey lair ing Westminster, London, Inggris, dhèwèké ya iku anak sakl pasangan Stephen dan Nano Mulligan.[4] Nalik umure telung taun Carey lan keluargane pindah saka Inggris tekan Jerman amarga bapake nampa pagawéyan kanggo nglola Intercontinental Hotels cabang Éropah.[4] Minat akting Carey wis katon nalik dhèwèké isih cilik, kawiwitan nalika dhèwèké ngingeti kangmase, Owen, kang akting ing panggung sekolah, kang gawé dhèwèké dari kapincut marang akting.[5] Carey mulai akting ing drama-drama sekolahe, the International School of Dusseldorf, dhèwèké éntuk peran-peran kng sebenere kanggo wong lanang.[6] Sadurunge Carey melu ing akting, dhèwèké tau nglamar UCAS ( Universities & Colleges Admissions Service) [7] Carey tau nglamar nganti kaping 3 ing UCAS, nanging kabèh lamarane mau ditolak.[7]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Situs Andrie Wongso: Success story Carey Mulligan Diundhuh tanggal 17 Februari 2010
  2. ^ Situs Detikhot: The Hurt Locker Diundhuh pada 22 Februari 2010
  3. ^ a b Situs Kapanlagi: Carey Mulligan temukan cinta di Wall Street Diundhuh tanggal 31 Maret 2010
  4. ^ a b Situs Media Indonesia: Lahir dari drama sekolah Diundhuh tanggal 23 Februari 2010
  5. ^ Situs M2 Kapanlagi: Carey Mulligan Diundhuh pada 16 Mei 2010
  6. ^ (en) Situs Yahoo Movies Diundhuh pada 16 Mei 2010
  7. ^ a b (en)Situs whosdatedwho: Carey Mulligan Diundhuh 16 Mei 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Carey_Mulligan&oldid=1082581"