An Education

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

An Education nggih punika sesirah filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat-Britania Raya taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Lone Scherfig. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Finola Dwyer lan Amanda Posey. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Nick Hornby, adhedhasar saking An Education pakaryanipun Lynn Barber. Tanggel jawab ngéngingi musik kapasrahaken dhumateng Paul Englishby. Sinematografi dipuncakaken déning John de Borman. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Barney Pilling. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Rosamund Pike, Dominic Cooper, Emma Thompson lan Olivia Williams.

Filem An Education katepangaken kaping pisan nalika adicara Festival Film Sundance surya 18 Januari 2009.[4] Salajengipun kababar kagem pamirsa Britania Raya surya 30 Oktober 2009.[5] Wondéné pambabaran kagem pamirsa Amérikah Sarékat kalaksanan 9 Oktober 2009 kanthi winatesan, lan 5 Februari 2010 langkung wiyar.[6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Carey Mulligan minangka Jenny Mellor
  • Peter Sarsgaard minangka David Goldman
  • Dominic Cooper minangka Danny, teman David
  • Rosamund Pike minangka Helen, kekasih Danny
  • Alfred Molina minangka Jack Mellor, ayah Jenny
  • Cara Seymour minangka Marjorie Mellor, ibu Jenny
  • Emma Thompson minangka Miss Walters, kepala sekolah Jenny
  • Olivia Williams minangka Miss Stubbs, guru Jenny
  • Sally Hawkins minangka Sarah Goldman, istri David
  • Ellie Kendrick minangka Tina, teman sekolah Jenny
  • Matthew Beard minangka Graham

Box office[besut | besut sumber]

Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem An Education kasil ngempalaken arta dumugi $12.574.914 saking pamirsa Am[7] rika Lor, lan $13.521.938 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $26.096.852, nglangkungi rantaman ingkang namun $7,5 yuta.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "An Education (12)". British Board of Film Classification. October 20, 2009. Dijupuk February 12, 2018. 
  2. a b "An Education". British Film Institute. Dijupuk May 26, 2014. 
  3. a b c "An Education (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk February 12, 2018. 
  4. Child, Ben (January 21, 2009). "An Education and Adam pick up plaudits and deals at Sundance". The Guardian. Dijupuk February 12, 2018. 
  5. Bradshaw, Peter (October 29, 2009). "An Education Review". The Guardian. Dijupuk February 12, 2018. 
  6. Greenberg, James (January 21, 2009). "An Education -- Film Review". The Hollywood Reporter. Dijupuk February 12, 2018. 
  7. a b "An Education reviews". Metacritic. Dijupuk February 12, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]