Taken 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Taken 2 ya iku salah sijiné film thriller laga saka Inggris-Perancis kang digawé ing taun 2012 lan disutradarani Olivier Megaton. Sing maragani filem iki antarané Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Rade Šerbedžija, Leland Orser, Jon Gries, D.B. Sweeney lan Luke Grimes.[7][8][9][9][2][10][11][12][13][14][15][16]

Filem iki awujud sambungan kapindho awit dibabaré filem kapisan kanthi judhul sing padha, taun 2008. Filem sing nganggo modal $ 45 yuta, iki kasil ngumpulké bathi punjul $ 376.1 nanging kurang apik panampané kanggoné para pamirsa lan kritikus. Taken 2 digawé rong taun sawisé filem kapisan, lan filem katelu, Taken 3, dibabar ing tanggal 9 Januari 2015.[17][18][19][20]

Neruské carita ing filem kapisan, Taken 2, filem iki uga ngetokaké adegan penculikan sing membayani tumrap kaslametané kaluwargané Bryan Mills (Liam Nesson). Sawisé ayem lan mulih ing Los Angeles, Bryan lan anak wadoné, Kim (Maggie Grace) ngupadi urip kaya racaké sawisé tragedi penculikan kang ditumindakaké déning kelompok sindikat penculik.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Soundtrack[besut | besut sumber]

Kabèh lagu ing soundtrack filem iki diripta lan ditata musike déning Nathaniel Méchaly.[21][22][23]

Pangaji[besut | besut sumber]

Adicara Kategori Panampa Kasil
39th Saturn Awards Best Action/Adventure Film Taken 2 Nominasi
39th People's Choice Awards Favorite Dramatic Movie Actor Liam Neeson

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Taken 2". British Board of Film Classification (BBFC). 2012-09-14. Dijupuk 2012-10-01. 
  2. a b c d "Taken 2 (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk 19 February 2013. 
  3. French, Philip (6 October 2012). "Taken 2 – review". The Guardian. Dijupuk 15 January 2013. 
  4. Nesselson, Lisa (7 September 2012). "Taken 2". Screen International. Dijupuk 15 January 2013. 
  5. Genzlinger, Neil (4 October 2012). "Taken 2 (2012)". The New York Times. Dijupuk 15 January 2013. 
  6. Fritz, Ben (4 October 2012). "'Taken 2' shoots for a repeat of box office magic with Liam Neeson". Los Angeles Times. Dijupuk 8 October 2012. 
  7. Buchanan, Jason. "Taken 2". Allmovie. Rovi Corporation. Dijupuk 24 December 2012. 
  8. Goodfellow, Melanie (9 September 2012). "French buyers circle Una Noche, Booster after Deauville screenings". Screen International. Dijupuk 7 October 2012. 
  9. a b McClintock, Pamela (5 October 2012). "Box Office Report: 'Taken 2' Scores $1.5 Million in Midnight Runs". The Hollywood Reporter. Dijupuk 7 October 2012. 
  10. "Taken Release". imdb.com. IMDB. Dijupuk 7 February 2015. 
  11. "Taken 2 Daily Box Office". Box Office Mojo. 2012. 
  12. McClintock, Pamela (7 October 2012). "Over $50M 'Taken' in as Liam Neeson sequel thrills audiences, box office". The Hollywood Reporter (NBC News). 
  13. McClintock, Pamela (7 October 2012). "Box Office Report: 'Taken 2' Dazzles With $105 Mil Worldwide, Among Top October Debuts". The Hollywood Reporter. Dijupuk 7 October 2012. 
  14. "Weekend Report: 'Taken' Repeats, 'Argo,' 'Sinister' Tops Among Newcomers". boxofficemojo.com. 
  15. "Philippines Box Office". boxofficemojo.com. 
  16. "Taken 2 International Box office". boxofficemojo.com. IMDB. Dijupuk 7 February 2015. 
  17. Mendoza, Nadia (12 January 2012). "Liam Neeson looks pretty Taken with Maggie Grace: Co-stars reunite for thriller sequel". Daily Mail. Dijupuk 6 July 2012. 
  18. "Liam Neeson in Istanbul". NTVMSNBC. Dijupuk 9 November 2012. 
  19. "Taken 2 (Original Motion Picture Soundtrack)". itunes.apple.com. Dijupuk 7 February 2015. 
  20. "‘Taken 2′ Soundtrack Details". filmmusicreporter.com. Dijupuk 7 February 2015. 
  21. "Taken 2 (Original Motion Picture Soundtrack)". amazon.co.uk. Dijupuk 7 February 2015. 
  22. "Taken 2 Movie (2012) Soundtrack List – Tracklist". songonlyrics.net. Dijupuk 7 February 2015. 
  23. "Taken 2 tracklist". soundtrack.net. Dijupuk 7 February 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]