Ice Age: Continental Drift

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ice Age: Continental Drift
Gambar:Ice age 4.jpg
Poster Film.
Disutradarani Steve Martino
Mike Thurmeier
Diprodhuseri John C. Donkin
Lori Forte
Diskénariyoni Michael Berg
Jason Fuchs
Carita déning Michael Berg
Lori Forte
Dibintangi
Dimusiki John Powell
Sinématografi Renato Falcão
Dibesut déning James Palumbo
David Ian Salter
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Juni 27, 2012 (2012-06-27) (Eropa)
  • Juli 13, 2012 (2012-07-13) (Amerika Utara)
Suwéné
88 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $95 juta[2][3]
Kalarisan $877,244,782[3]

Ice Age: Continental Drift yaiku film ing 3D, petualangan, lan komedi ing Amerika Serikat ing taun 2012, Disutradarani dening Steve Martino lan Mike Thurmeier . Film iki ditulis dening Jason Fuchs lan Michael Berg, lan panyulih swarane yaiku dening Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary, Nicki Minaj, Drake, Jennifer Lopez, lan Ratu Latifah .

Film iki minangka sekuel kaping papat seri Ice Age, sing digawe dening Blue Sky Studios lan ditayangke dening 20th Century Fox . Ice Age: Continental Drift yaiku sekuel pisanan ing seri iki ora disutradarani dening Carlos Saldanha lan film Ice Age sing nggunakake teknologi 3D Digital. Film kasebut dirilis ing Amerika Serikat tanggal 13 Juli 2012, telung nganti enem taun sawisé pendhudhuk, The Meltdown lan Dawn saka Dinosaurus, lan sepuluh taun sawisé nayangke Ice Age .

Senadyan nampa review beragam saka para juru kritik, film kasebut sukes, kanthi pendapatan $ 877 yuta, lan dadi film animasi paling laris ing 2012.

Panyulih swara[besut | besut sumber]

  • Ray Romano minangka Manny, sawijining Mammoth sing dadi bojone Ellie lan bapak Peaches.
  • John Leguizamo minangka Sid, sloth sing kerep ndadekake kesalahan.
  • Denis Leary minangka Diego, macan pedhang.
  • Ratu Latifah minangka Ellie, sawijining Mammoth sing dadi bojone Manny lan ibune Peaches.
  • Seann William Scott minangka Crash, possum, kakang Eddie, lan kanca cedhak Ellie wiwit cilik.
  • Josh Peck minangka Eddie, salah sijiné, kakang Crash, lan kanca cedhak Ellie wiwit cilik.
  • Peter Dinklage minangka Kapten Gutt, kapten kapal perang, Gigantopithecus .
  • Wanda Sykes minangka Nenek 80 taun, Sid.
  • Jennifer Lopez minangka Shira, macer harimau wadon.
  • Josh Gad minangka Louis, mole lan sing seneng kanca-kanca Peaches.
  • Keke Palmer minangka Peaches, sawijining Mammoth remaja lan putri saka Manny lan Ellie.
  • Nick Frost minangka Flynn, gajah laut sing dadi kru Kapten Gutt.
  • Alain Chabat minangka Silas, crane sing dadi kru Kapten Gutt.
  • Aziz Ansari minangka Squint, sawijining kelinci (Palaeolagus) sing dadi kru Kapten Gutt.
  • Kunal Nayyar minangka Gupta, rakun (Chamitataxus) sing dadi kru Kapten Gutt.
  • Rebel Wilson minangka Raz, sawijining Procoptodon sing dadi kru Kapten Gutt.
  • Drake minangka Ethan, raksasa sing seneng.
  • Nicki Minaj minangka Steffie, mammoth sing dadi kanca saka Ethan lan seneng nggawe Peaches.
  • Heather Morris minangka Katie, salah sawijining kanca paling apik ing Steffie.
  • Alan Tudyk minangka Milton, bapak Sid.
  • Joy Behar minangka Eunice, ibune Sid.
  • Eddie "PIOLIN" Sotelo minangka Uncle Fungus, Uncle Sid.
  • Esther Dean minangka Siren Kungkang lan monyet wadon.
  • Chris Wedge minangka Scrat, bajingan kanthi tajam.

Pendamelan[besut | besut sumber]

film kasebut diumumake nalika tanggal 10 Januari 2010, nalika The New York Times nglapurake yen Blue Sky nggarap film kaping papat lan ing proses negosiasi karo pemeran suara. Fox uga dikonfirmasi tanggal 5 Mei 2010 yen Ice Age: Continental Drift bakal dirilis ing 13 Juli 2012.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Twentieth Century Fox Home Entertainment (October 4, 2012). "Ice Age: Continental Drift Hitting Blu-ray and DVD on December 22". ComingSoon.net. Dijupuk October 19, 2012. 
  2. Stewart, Andrew (July 21, 2012). "'Drift' does best biz overseas". Variety. Dijupuk July 21, 2012. 
  3. a b "Ice Age: Continental Drift (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk February 8, 2013. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ice Age Cithakan:Steve Martino