Ice Age (filem 2002)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ice Age
Gambar:Ice Age (2002 film) poster.jpg
Theatrical release poster
DisutradaraniChris Wedge
DiprodhuseriLori Forte
DiskénariyoniMichael Berg
Michael J. Wilson
Peter Ackerman
Carita déningMichael J. Wilson
DibintangiRay Romano
John Leguizamo
Denis Leary
DimusikiDavid Newman
Dibesut déningJohn Carnochan
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Maret 15, 2002 (2002-03-15)
Suwéné
81 menit
Rantaman$59 yuta[1]
Kalarisan$383.3 yuta

Ice Age[2] ya iku filem komédi komputer animasi Amérika taun 2002 sing disutradarani déning Chris Wedge lan dipandu déning Carlos Saldanha saka crita déning Michael J. Wilson. Diprodhuksi déning Blue Sky Studios minangka fitur filem kapisanan, dirilis déning 20th Century Fox tanggal 15 Maret 2002. filem iki nduwé swara saka Ray Romano, John Leguizamo, lan Denis Leary. Setting filem iki nalika jaman es, filem iki ngubengi watara telung karakter utama - Manny (Romano), mammoth ; Sid (Leguizamo), sloth lemah ; lan Diego (Leary), satunggaling macan tutul - sing nemoni bayi manungsa lan kerja bareng kanggo mbalèaké bayi manungsa kuwi. Kajaba iku, filem kadhangkala nyusupaké Scrat, "bajing sabet" sing disuaraké déning Wedge sing terus-terusan nggolèki papan ing lemah kanggo nguburaké acorné.

Ice Age awalé dimaksudaké minangka filem animasi 2D sing dikembangaké déning Fox Animation Studios, nanging pungkasané dadi filem animasi pisanan kanggo Blue Sky, sing wis diresmikaké saka omah FX khusus menyang studio animasi CG. Fokus filem kasebut pindhah saka nggawé filem drama action-action menyang komedi.

Sakwisé rilis, Ice Age ditampa kanthi review kang positif lan dipilih ing 75th Academy Awards kanggo Best Animated Feature. filem kuwi suksès ing box office kanthi untung luwih saka $ 383 yuta, miwiti franchise Ice Age . Ice Age diiringi papat terusan filem, Ice Age: The Meltdown ing 2006, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs ing 2009, Ice Age: Continental Drift ing 2012, lan Ice Age: Collision Course ing 2016.[3]

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ray Romano minangka Manfred "Manny",
  • Denis Leary minangka Diego,
  • John Leguizamo minangka Sid, sloth raksasa
  • Chris Wedge minangka Scrat,
  • Goran Višnjić minangka Soto, Smilodon
  • Jack Black minangka Zeke, Smilodon
  • Diedrich Bader minangka Oscar, Smilodon
  • Alan Tudyk minangka Lenny, sawijining Homotherium
  • Cedric the Entertainer minangka Carl, Brontops
  • Stephen Root minangka Frank, Brontop
  • Jane Krakowski lan Lorri Bagley minangka Rachel lan Jennifer
  • Tara Strong minangka Roshan, bayi manungsa [4]

Deloken sisan[besut | besut sumber]

  • Dhaptar filem-filem panjang
  • Dhaftar filem animasi komputer

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Ice Age (2002)". Box Office Mojo. Box Office Mojo, LLC. Dijupuk 2009-07-23. 
  2. Wedge, Chris, 1958- director. Romano, Ray, voice actor. Leguizamo, John, voice actor. Leary, Denis, voice actor., Ice age, OCLC 991609167, dijupuk 2019-05-02 
  3. Saldanha, Carlos, 1965- director. Cho, Eunice, actor. Leary, Denis, actor. Leguizamo, John, actor., Ice age : dawn of the dinosaurs, OCLC 1019909400, dijupuk 2019-05-02 
  4. Tara Strong. "Tara Strong official website". Diarsip saka sing asli ing July 16, 2011. Dijupuk April 19, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]