Queen Latifah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Queen Latifah
Queen Latifah.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Dana Elaine Owens
Paraban The Queen of Rap
Saka Newark, New Jersey, Amerika
Génre R&B, Soul, jazz
Pakaryan Pencipta lagu, produser rekaman, penyanyi rap, model, aktris
Mangsa akarya 1988–sekarang
Labèl Verve, Interscope, Motown, Tommy Boy, Warner Bros., PolyGram
Sana jaringan www.QueenLatifah.com

Queen Latifah jeneng lairé Dana Elaine Owens (lair 17 Maret 1970; umur 46 taun) dheweké iku aktris lan penyanyi kang kabangsaané Amerika Serikat tau menangi nominasi Golden Globe, Grammy Award, lan Academy Award, Queen dilairaké ning Newark, New Jersey, kariré ning dunya film lan musik awit taun 1988, Dheweké tau menangaké ajang ning Grammy Award and nominasi Academy Award babagan kategori aktris kang paling apik.[1] Debuté nalika dadi penyanyi, diawali nalika Latifah ngrilis album nalika taun 1989 kang judulé All Hail the Queen, sawisé iku nyusul manèh ning taun 1991 ngrilis album kang judulé Nature of a Sister' , nuli ning taun 1993 Latifah ngrilis album kang judulé Black Reign, album liyané kayata Order in the Court, dirilis nalika taun 1998, She's the Queen: A Collection of Hits, nalika taun 2002 lan The Dana Owens Albu, dirilis nalika taun 2004.[1]

Ora namung iku, ning dunya akting.[1] Debut awalé ya iku ning taun 1991 nalika dheweké ngawali ning film House Party 2, Juice (nalika taun 1992), Living Out Loud (ning taun 1998), Scary Movie 3 (ning taun 2003), Last Holiday (ning taun 2006), lan film liyané.[1] Amarga film kang dirilis ning taun 2002, judulé CHICAGO Latifah melu nominasi kategori aktris pandukung paling apik.[1] Dheweké uga olih panghargaan ning ajang Golden Globe Awards lan ajang Screen Actors Guild Awards, ajang kabèh mau menehi panghargaan kanggo film-film kanng diarahaké déning sutradara Rob Marshall.[1] Ora namung iku, Queen Latifah uga tau olih panghargaan liyané, kayata panghargaan Screen Actors Guild Awards, Grammy, nem panghargaan Grammy, nominasi Emmy lan nominasi Oscar.[2] Ning taun 2011, Latifah didadikaké People's Choice Award utawa pambawa acara ning acara kasebut.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

  • Jungle Fever (1991)
  • House Party 2 (1991)
  • Juice (1992)
  • Set It Off (1996)
  • Hoodlum (1997)
  • Living Out Loud (1998)
  • Sphere (1998)
  • The Bone Collector (1999)
  • Chicago (2002)
  • Pinocchio (2002)
  • Brown Sugar (2002)
  • Scary Movie 3 (2003)
  • Bringing Down the House (2003)
  • Taxi (2004)
  • The Cookout (2004)
  • Barbershop 2: Back in Business (2004)
  • Beauty Shop (2005)
  • The Muppets' Wizard of Oz (2005)
  • Ice Age: The Meltdown (2006)
  • Stranger Than Fiction (2006)
  • Last Holiday (2006)
  • Life Support (2007)
  • Hairspray (2007)
  • Arctic Tale (2007)
  • The Perfect Holiday (2007)
  • Mad Money (2008)
  • What Happens in Vegas... (2008)
  • The Secret Life of Bees (2008)
  • Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
  • Hairspray 2:White Lipstick (2010)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)biografi Queen Latifah dipununduh tanggal 28 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita Queen Latifah dipununduh tanggal 28 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Queen_Latifah&oldid=1100089"