Noah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peterpan
Noah
Grup Musik Indonésia, Peterpan
Latar wuri
Lair Indonésia Bandung, Indonésia
Jinis Musik Alternative Rock, Pop rock
Taun aktif 1997-sekarang
Parusahan rekaman Musica Studios
Situs resmi www.newpeterpanband.com
Anggota
Ariel-Vokal/ Gitar
Ukie-Gitar
Reza-Drum
Loekman-Gitar
Mantan Anggota
Andika-Kibor
Indra-Bass

Peterpan didhamél ing kutha Bandung, Jawa Barat déning enem personel, ya iku Nazril Irham alias Ariel (vokal), Mohammad Kautsar Hikmat alias Uki (gitar), Ilsyah Ryan Reza (drum), Loekman Hakim (gitar), Andika Naliputra Wirahardja (keyboard), lan Indra (bass).[1].

Nanging nalika wulan November 2006, loro anggotané, Andika lan Indra dimedalaké saka grup musik mau, bubrah amarga anané béda prinsip kreativitas, sawentara Ariel ngungkapké wis ana masalah nalika ngrilis album kang kaping pisanan, ingkang judhulé Taman Langit.[1] apamanèh Andika lan Indra ngaku wis metu saka Peterpan awit tanggal 8 Oktober 2006.[1] Album-album Peterpan ing antarané,TAMAN LANGIT, BINTANG DI SURGA, VIDEO KARAOKE PETERPAN-SAHABAT PETERPAN, OST. ALEXANDRIA, lan MENGHAPUS JEJAKMU.[1]

Grup band kang kondhang amarga tembang kang judhulé Ada Apa Denganmu, Topeng lan Kukatakan Dengan Indah iku, tau kena masalah nalika vokalisé Ariel dituding madoni wong wadon kang duwé jeneng Sarah Amalia lan ora sedia tanggung jawab.[1]

Masalah mau rampung sawisé Ariel nikahi Sarah Amalia lan duwé anak wadon, Alleia Anata, meski sabanjuré cerai.[1]

Mèi 2007, Peterpan ngeluncurké album bertajuk HARI YANG CERAH kang didistribusiké ing Indonésia lan Malaysia.[1]

ing sasi Agustus 2008, Peterpan ngrilis album THE BEST OF-SEBUAH NAMA SEBUAH CERITA.[1] Album iki dadi album terakhir kanggoné Ariel, Uki, Reza, lan Lukman ing naungan jeneng Peterpan.[1]

Pergantian jeneng iki dadi péranganing perjanjian metuné Andhika lan Indra.[1] ing ajang Dahsyat Award kang berlangsung tanggal 19 April 2009, Peterpan bisa nggondol loro penghargaan sakaligus.[1] Ya iku dadi Band Terdahsyat 2009 lan Video Klip Terdahsyat kanggo lagu Walau Habis Terang.[1] Tanggal 1 September 2010, Peterpan ngrayaké ulang taun kang kaping 10.[1] Band kang durung ngumumké nama anyaré mau tercatat wis sadekadé ana ing indhustri musik tanah air lan hasilké 5 album awit berdiri ing Bandung taun 2000.[1] sayangé, keceriaan kang kuduné dirasaké para personel Peterpan teralangi, Sang vokalis yakni Nazril Irham utawa kang kondhang karo nama Ariel isih ndekem ing balik jeruji wesi tahanan Mabes Polri lantaran kasus video porno kang ngelibatké dhèwèké.[1] meski ngono, panjurung ora mandhek saka Sahabat Peterpan.[1] Lewat situs jejaring Twitter, akun anyar band kang nggunaké nama newpeterpanband, para penggemar kalebu musisi liya lan Luna Maya (kekasih Ariel) mènèhi panjurung penuh déning para personel.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

ALBUM[2][besut | besut sumber]

PENGHARGAAN[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q Selebriti Kapanlagi.com dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. a b Diskografi Peterpan dipununduh tanggal 10 Juni 2011