Ilsyah Ryan Reza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ilsyah Ryan Reza
Ilsyah Ryan Reza.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairIlsyah Ryan Reza
ParabanReza
Pakaryanpemain musik, penulis lagu
PirantiDrum
Mangsa akarya1997 - saiki

Ilsyah Ryan Reza lair ing Poso ,Sulawesi Tengah, 11 Maret 1977; umur 42 taun, wis seneng musik wiwit cilik.[1] Waktu iku, priya kelahiran Poso 11 Maret 1977 iki duwé niyat dadi vokalis.[1] Tanapi, niatan mau ora bisa terwujud, Pasalé,bapak lan ibuné ora pengen Reza dolanan.[1] wong tuwané pengen Reza serius sekolah lan bisa lulus ning wektuné.[1]

banjur ing taun 1993 reza wiwit bandel, wektu masuk SMA, dhèwèké wiwit nekad main band.[1] Kebeneran, wektu iku Reza sekeluarga pindah ke Palu, Bareng kanca-kanca anyaré, reza mbentuk band bernama Crue 21.[1] kang Mainaké lagu-lagu God Bless, Reza kebagian dadi vokalis, Crue iku singkatan saka Cerita Remaja Untuk Esok, Angka 21 di gawé karena sepakat ngeband tekan umur 21.[1]

Gara-gara drummer metu, Reza dadi sok kebagian tugas nyanyi karo ngedrum, ya iku Tino, sahabaté, kang ngajarin Reza mainké beduk Inggris iku.[1] nyatané, dhèwèké ketagihan dadi drummer, Tahun 1996, Reza lunga ing Bandung. ing wektu iku, tujuané kanggo nuntut ngèlmu lan ngeraih gelar sarjana.[1] Soale, dhèwèké ora gelem ngecewaké wong tuané.[1]

tekan Bandung, reza berubah pikiran.dhèwèké ngedrum manèh ing sawijining band jejeneng D’Are kang mainké musik hardcore.[1] Kebiasaan ngebandné katerusan.[1] banjur gabung karo band all around jejudul Black Forest kang dadi home band ing Klab Pista, Kafe O’ Hara lan Fame.[1] Terakir, reza gabung gabung ing Peterpan bandsakwise Ari drummer asliné, metu lan kerja.[1]

Bareng Peterpan, Reza wiwit katon kesuksesané. Awalé, mung dadi sijining band kang dikenal ing berbagai kafe ing Bandung.[1] banjur dadi band pendatang baru kang dikenal liwat singel Mimpi Yang Sempurna.[1] kang bisa ngedol jutanan kopiané.[1]

Diskografi Bebarengan Karo Peterpan Band[besut | besut sumber]

ALBUM[2][besut | besut sumber]

PENGHARGAAN bebarengan karo Peterpan band[2][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q Reza Peterpan dipununduh tanggal 10 Juni 2011
  2. a b Diskografi Peterpan dipununduh tanggal 10 Juni 2011