Nazril Irham

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nazril Irham
Ariel pwl-20090325-001-rita.jpg
Nazril Irham pada acara Indonésian Movie Awards 2010
LairNazril Irham
Jeneng liyaAriel
PakaryanMusisi
Aktor
Model
Taun aktif2002 - saiki
AnakAlleia Anata

Nazril Irham utawa luwih kerep diundang nganggo jeneng Ariel atau Ariel Peterpan (lair ing Pangkalan Brandan, Langkat, Sumatera Utara , 16 Sèptèmber 1981; umur 38 taun) penyanyi Indonesia anggta saka grup musik Peterpan, Dhèwèké vokalis band Peterpan.[1] Ariel tau kuliyah ing Universitas Parahyangan, Jurusan Arsitek.

KARIR[besut | besut sumber]

Jenengé Ariel wiwit kondhang sawisé dadi vokalis PETERPAN, bebarengan karo personil liyané, kaya ta Andika Naliputra Wirahardja (Andika), Mohammad Kautsar Hikmat (Uki), Ilsyah Ryan Reza (Reza), Loekman Hakim, lan Indra Suhendra.

Ora namung ing donya musik baé, Ariel uga duwé karir ing donya iklan.[1] Amarga bosen karo donya musik.[1] Ariel dadi bintang iklan shampoo Sunsilk bebarengan karo model Amy Lee.[1]

Sawisé nyoba dadi bintang iklan, Ariel uga didapuk dadi ikon saka Yamaha Music, dhèwèké dikontrak suwéné 2 taun.[1] Ariel uga nyoba donya akting, lewat peranné ing layar amba.[1] Dhèwèké dadi Arai diwasa ing filem Sang Pemimpi (2009).[1]

DISKOGRAFI (bebarengan karo PETERPAN)[besut | besut sumber]

Album studio[1][besut | besut sumber]

  • Taman Langit (2003)
  • Bintang di Surga (2004)
  • Ost. Alexandria (2005)
  • Hari yang Cerah (2007)
  • Sebuah Nama Sebuah Cerita (2008)

Album liyané[1][besut | besut sumber]

  • Video Karaoke Peterpan - Sahabat Peterpan (2005)

PENGHARGAAN (Bebarengan karo PETERPAN)[1][besut | besut sumber]

Taun 2002

  • Rookie of the Year 2002 versi Majalah Hai

Taun 2004

  • Group Pendatang Baru Ter-Ngetop SCTV Music Award
  • Rekor MURI – Konser Maraton 6 Kota 24 Jam - 18 Juli 2004

Taun 2005

  • Best Favorite - Artis Indonesia MTV Asia Award - Fèbruari 2005
  • Album Pop Group Ngetop SCTV Music Award - Mèi 2005
  • Lagu Paling Ngetop, SCTV Music Award - Mèi 2005
  • Band Paling Ngetop di SCTV Award - Agustus 2005
  • Penjualan Album Terbaik Sepanjang Tahun, MTV Music Award – September 2005
  • Grafis désain album terbaik Bintang di Surga AMI Awards 2005 - November 2005

Taun 2006

  • Best Favorite - Artis Indonesia MTV Asia Award - April 2006
  • Album Pop Group Ngetop SCTV Music Award - Mèi 2006

Taun 2009

  • Video Klip Paling Dahsyat "Walau Habis Terang", Dahsyatnya Award - April 2009
  • Band Paling Dahsyat, Dahsyatnya Award - April 2009
  • Lagu paling apik versi majalah Rolling Stone "Kukatakan Dengan Indah"

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j biografi nazril ilham dipununduh tanggal 15 Juli 2011