Brad Pitt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Brad Pitt
Brad Pitt Palm Film Festival.jpg
Brad Pitt
Asma wiyosan William Bradley Pitt
Miyos 18 Dhésèmber 1963 (umur 53)
Shawnee, Oklahoma, Amerika Serikat
Taun aktif 1987–sapunika
Sisihan Jennifer Aniston (2000–2005)
Angelina Jolie (2005–sekarang)

William Bradley "Brad" Pitt (lair ing Shawnee, Oklahoma, Amerika Serikat, 18 Dhésèmber 1963; umur 53 taun) inggih punika aktor saking Amerika Serikat ugi dados prodhuser filem lan aktivis bidhang sosial.[1] Pitt sampun pikantuk kalih nominasi kagem Penghargaan Academi lan sekawan nominasi Penghargaan Golden Globe.[1] Panjenenganipun dianggup dados salah satunggalipun tiyang jaler ingkang paling atraktif ing donya, satunggalipun label ingkang dipunparingi saking jagad media dhateng Brad Pitt.[1]

Wekdal alitipun[besut | besut sumber]

Pitt punika putranipun Jane Etta Hillhouse, ingkang nyambut damel dados konselor SMA lan William Alvin Pitt, ingkang kagungan usaha truk.[2] Pitt lair ing Shawnee, Oklahoma. Kaliyan sadherekipun Doug (lair 1966) dln Jullie Neal (lair 1969).[2] Sasampunipun Pitt lair, kulawarganipun pindhah dhateng Springfield, Missouri.[2]

Karier[besut | besut sumber]

Pitt misuwur wiwit taun 1990-an sasampunipun dados aktor ing filem Hollywood, ing antawisipun Interview with the Vampire taun 1994, lan filem thriller Se7en taun 1995.[3] Brad Pitt nate pikantuk nominasi Academy Awards lan menang ing Golden Globe Awards, kekalihipun amargi filem Twelve Monkeys taun 1996.[3] Pitt lajeng main ing filem hit internasional Ocean's Eleven taun 2001 lan kaalih sekuelipun Ocean's Twelve taun 2004 lan Ocean's Thirteen taun 2007.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Study: Men With 'Cavemen' Faces Most Attractive to Women dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b c Brad Pitt Filmography, Biography dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ a b c Look Who Bagged Brad dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]