Rio 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rio 2
Sekelompok burung biru duduk di kepala buaya
Poster rilis teatrikal
DisutradaraniCarlos Saldanha
DiprodhuseriBruce Anderson
John C. Donkin
Diskénariyoni
Carita déningCarlos Saldanha
Adhedhasar
  • Karakter oleh
  • Carlos Saldanha
  • Earl Richey Jones
  • Todd Jones
Dibintangi
DimusikiJohn Powell
SinématografiRenato Falcão
Dibesut déningHarry Hitner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Maret 20, 2014 (2014-03-20) (Internasional)
  • April 11, 2014 (2014-04-11) (Amerika Serikat)
Suwéné
101 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Portugis
Rantaman$103 juta[2]
Kalarisan$498.8 juta[3]

Rio 2 nggih punika filem komedi-petualangan musikal animasi komputer 3D Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2014 déning Blue Sky Studios. Filem punika kaarahaken déning Carlos Saldanha. Rio 2 dados filem kaping kalih sasampunipun Rio taun 2011 dan film pertama dari studio tersebut yang memiliki sekuel di luar waralaba Ice Age. Sesirah ingkang dipunagem ngrujuk saking kitha ing Brasil Rio de Janeiro, ing mriku filem kaping pisan dipunwiwiti, nanging cariyosipun kathah mundhut panggenan wonten alas udan Amazon.

Wondéné para panyulih suwanten ingkang kadhapuk ing filem punika antawisipun Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, will.i.am, Jamie Foxx, George Lopez, Tracy Morgan, Jemaine Clement, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, lan Jake T. Austin. Rio 2 dipunbabar kagem sagung pamirsa sadonya ing surya 20 Maret 2014,[4] lan surya 11 April 2014,[4] ing bioskop-bioskop Amerika. Rio 2 dados filem pungkasanipun Don Rhymer sasampunipun piyambakipun séda 28 November 2012.

Panyulih suwanten[besut | besut sumber]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Filem punika kagiyaraken wonten gedhung bioskop-bioskop sadonya ing surya 20 Maret 2014, kepara ugi kababar ing Indonesia (sasampunipun mboten estunipun panggiyaran filem sadèrèngipun, Rio, taun 2011).[12] Patepangan filem punika kaping pisan dipuncakaken wonten Miami, Florida surya 20 Maret 2014.[13] Lajeng wonten Amerika Serikat kababar surya 11 April 2014.[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "RIO 2 (U)". 20th Century Fox. Badan Klasifikasi Film Britania. 5 Maret 2014. Dibukak ing 5 Maret 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  2. Faughnder, Ryan (10 April 2014). "'Rio 2' to take on 'Captain America: The Winter Soldier' at box office". Los Angeles Times. Diarsip saka sing asli ing 10 April 2014. Dibukak ing 11 April 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  3. "Rio 2 (2014)". Box Office Mojo. Dibukak ing November 11, 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u 20th Century Fox Film (February 22, 2013). "Twentieth Century Fox Animation Announces RIO 2 Casting". Business Wire. Diarsip saka sing asli ing August 16, 2013. Dibukak ing February 28, 2013.
  5. a b c d e f Alexander, Bryan (September 24, 2013). "First Look: Rio 2". USA Today. Dibukak ing September 24, 2013. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  6. Crow, Rachel (February 22, 2013). "#bignews It's official! I've joined the cast of RIO 2! I'll be playing the daughter macaw of Jesse Eisenberg and Anne Hathaway! #Rio2". Twitter. Dibukak ing February 23, 2013.
  7. "Characters - Mimi". Rio Movies. Dibukak ing December 12, 2013. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  8. "Natalie gets animated in 'Rio 2'". USA Today. December 10, 2013. Diarsip saka sing asli ing December 21, 2013. Dibukak ing December 12, 2013. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  9. TODAYshow (December 10, 2013). "Guess who has a cameo in "Rio 2"? That's our very own @NMoralesNBC! pic.twitter.com/g3zk5FVSJh". Twitter. Dibukak ing December 13, 2013.
  10. "Photo: Janelle Monáe Voicing as the Doctor in 'Rio 2′". Sinious Magazine. February 21, 2014. Diarsip saka sing asli ing February 21, 2014. Dibukak ing February 23, 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  11. 20th Century Fox (March 17, 2014). "Rio 2 Interview - Bruno Mars & Philip Lawrence". Trailer Addict. Dibukak ing March 24, 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  12. NANCY TARTAGLIONE (April 15, 2014). "UPDATE: Intl Box Office: 'Rio 2' Soars With $63.4M; 'Captain America: The Winter Soldier' Blasts Past $300M Overseas; 'Noah' Adds $36.2M; 'Divergent' Nearing $50M". Deadline.com. Diarsip saka sing asli ing 20 Mei 2014. Dibukak ing 14 Juni 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  13. Rendon, Christine (March 22, 2014). "Anne Hathaway stuns in purple and orange ensemble at Rio 2 premiere". Mail Online. Daily Mail. Diarsip saka sing asli ing March 23, 2014. Dibukak ing June 14, 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  14. "[VIDEO] 'Rio 2' New Trailer - Release Date April 11, 2014". Deadline.com. December 12, 2013. Dibukak ing 14 Juni 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]