Rio 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rio 2
Sekelompok burung biru duduk di kepala buaya
Poster rilis teatrikal
Disutradarani Carlos Saldanha
Diprodhuseri Bruce Anderson
John C. Donkin
Diskénariyoni
Carita déning Carlos Saldanha
Adhedhasar
  • Karakter oleh
  • Carlos Saldanha
  • Earl Richey Jones
  • Todd Jones
Dibintangi
Dimusiki John Powell
Sinématografi Renato Falcão
Dibesut déning Harry Hitner
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Maret 20, 2014 (2014-03-20) (Internasional)
  • April 11, 2014 (2014-04-11) (Amerika Serikat)
Suwéné
101 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Portugis
Rantaman $103 juta[2]
Kalarisan $498.8 juta[3]

Rio 2 nggih punika filem komedi-petualangan musikal animasi komputer 3D Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2014 déning Blue Sky Studios. Filem punika kaarahaken déning Carlos Saldanha. Rio 2 dados filem kaping kalih sasampunipun Rio taun 2011 dan film pertama dari studio tersebut yang memiliki sekuel di luar waralaba Ice Age. Sesirah ingkang dipunagem ngrujuk saking kitha ing Brasil Rio de Janeiro, ing mriku filem kaping pisan dipunwiwiti, nanging cariyosipun kathah mundhut panggenan wonten alas udan Amazon.

Wondéné para panyulih suwanten ingkang kadhapuk ing filem punika antawisipun Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, will.i.am, Jamie Foxx, George Lopez, Tracy Morgan, Jemaine Clement, Leslie Mann, Rodrigo Santoro, lan Jake T. Austin. Rio 2 dipunbabar kagem sagung pamirsa sadonya ing surya 20 Maret 2014,[4] lan surya 11 April 2014,[4] ing bioskop-bioskop Amerika. Rio 2 dados filem pungkasanipun Don Rhymer sasampunipun piyambakipun séda 28 November 2012.

Panyulih suwanten[besut | besut sumber]

Pambabaran[besut | besut sumber]

Filem punika kagiyaraken wonten gedhung bioskop-bioskop sadonya ing surya 20 Maret 2014, kepara ugi kababar ing Indonesia (sasampunipun mboten estunipun panggiyaran filem sadèrèngipun, Rio, taun 2011).[12] Patepangan filem punika kaping pisan dipuncakaken wonten Miami, Florida surya 20 Maret 2014.[13] Lajeng wonten Amerika Serikat kababar surya 11 April 2014.[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "RIO 2 (U)". 20th Century Fox. Badan Klasifikasi Film Britania. 5 Maret 2014. Dijupuk 5 Maret 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Faughnder, Ryan (10 April 2014). "'Rio 2' to take on 'Captain America: The Winter Soldier' at box office". Los Angeles Times. Diarsip saka asliné ing 10 April 2014. Dijupuk 11 April 2014. 
  3. "Rio 2 (2014)". Box Office Mojo. Dijupuk November 11, 2014. 
  4. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u 20th Century Fox Film (February 22, 2013). "Twentieth Century Fox Animation Announces RIO 2 Casting". Business Wire. Diarsip saka sing asli ing August 16, 2013. Dijupuk February 28, 2013. 
  5. a b c d e f Alexander, Bryan (September 24, 2013). "First Look: Rio 2". USA Today. Dijupuk September 24, 2013. 
  6. Crow, Rachel (February 22, 2013). "#bignews It's official! I've joined the cast of RIO 2! I'll be playing the daughter macaw of Jesse Eisenberg and Anne Hathaway! #Rio2". Twitter. Dijupuk February 23, 2013. 
  7. "Characters - Mimi". Rio Movies. Dijupuk December 12, 2013. 
  8. "Natalie gets animated in ‘Rio 2’". USA Today. December 10, 2013. Diarsip saka asliné ing December 21, 2013. Dijupuk December 12, 2013. 
  9. TODAYshow (December 10, 2013). "Guess who has a cameo in "Rio 2"? That's our very own @NMoralesNBC! pic.twitter.com/g3zk5FVSJh". Twitter. Dijupuk December 13, 2013. 
  10. "Photo: Janelle Monáe Voicing as the Doctor in ‘Rio 2′". Sinious Magazine. February 21, 2014. Diarsip saka asliné ing February 21, 2014. Dijupuk February 23, 2014. 
  11. 20th Century Fox (March 17, 2014). "Rio 2 Interview - Bruno Mars & Philip Lawrence". Trailer Addict. Dijupuk March 24, 2014. 
  12. NANCY TARTAGLIONE (April 15, 2014). "UPDATE: Intl Box Office: 'Rio 2' Soars With $63.4M; 'Captain America: The Winter Soldier' Blasts Past $300M Overseas; 'Noah' Adds $36.2M; 'Divergent' Nearing $50M". Deadline.com. Diarsip saka asliné ing 20 Mei 2014. Dijupuk 14 Juni 2014.  Priksa gandra date ing: |archive-date= (pitulung)
  13. Rendon, Christine (March 22, 2014). "Anne Hathaway stuns in purple and orange ensemble at Rio 2 premiere". Mail Online (Daily Mail). Diarsip saka asliné ing March 23, 2014. Dijupuk June 14, 2014. 
  14. "[VIDEO] 'Rio 2' New Trailer - Release Date April 11, 2014". Deadline.com. December 12, 2013. Dijupuk 14 Juni 2014. 


Pranala njawi[besut | besut sumber]