Anne Hathaway

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Anne Hathaway
Lair Anne Jacqueline Hathaway
12 November 1982 (umur 31)
Flag of the United States.svg New York
Pagawéyan aktris, model
Taun aktif 1999 - saiki

Anne Jacqueline Hathaway (lair 12 November 1982; umur 31 taun), aktris Amerika Serikat, Dheweké dikenal dadi aktris Amerika Serikat kang populer lewat peranné dadi Mia Thermopolis ning film produksi Disney, THE PRINCESS DIARIES (2001).[1] Debut akting Hathaway lewat serial televisi GET REAL (1999), ananging peran pentingé ning film THE PRINCESS DIARIES (2001) nguataké pangalamé.[1] Kesuksesané ning film kuwi ngundang dheweké tampil terus ning film Disney.[1] Kayata ELLA ENCHANTED (2004) lan THE PRINCESS DIARIES 2 (2004).[1]

Hathaway uga ndukung film HAVOC (2005) lan BROKEBACK MOUNTAIN (2005) kang anduweni tema dewasa.[1] Ning THE DEVIL WEARS PRADA dheweké dolanan peran karo aktris Meryl Streep.[1] Hathaway kang tau tampil ning film drama BECOMING JANE, nalika taun 2008 dheweké mulai main film maneh, ning film kang temané, GET SMART.[1]

Nalika wulan Oktober taun 2008, dheweké tampil ning film PASSENGERS sarta RACHEL GETTING MARRIED.[1] Ning film iki dheweké olih penghargaan dadi Best Actress ning ajang National Board of Review Award lan Broadcast Film Critics Association Award.[1] Sarta olih nominasi ning ajang Academy Awards lan Golden Globe Award dadi Best Actress.[1]

Awal taun 2009, Hathaway ngrilis film komedi romantis, BRIDE WARS bebarengan karo Kate Hudson.[1] Ora namung ning film, Hathaway uga aktif ning kegiatan sosial.[1] Dheweké ddai anggota saka The Creative Coalition, The Step Up Women's Network, Lembaga non Profit kanggo Rumah sakit anak, Kampanye Hak Asasi Manusia, lan Teater non Profit kanggo anak-anak cacat.[1]

Partisipasi aktifé mau ana ning bidang sosial amarga dheweké anduweni pangalaman pait nalika enomé, persis karo peranné ning film Rachel Getting Married. Kisah asmara Hathaway ora disorot media.[1] Ning taun 2008 Hathaway dikabaraké pacaran kato aktor Adam Shulman sawisé dheweké putus karo Rafello Follierri, lan seorang developer kang kondhang.[1]

Anne hathaway, ngidolakaké Julia Roberts.[2] Amarga gayané kang ora gampang ditiru wongliya.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anne_Hathaway&oldid=831115"