Anne Hathaway

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anne Hathaway
Anne Hathaway 2013.jpg
Hathaway, 2013

Anne Jacqueline Hathaway (lair 12 Novèmber 1982; umur 34 taun), aktris Amérika Sarékat, Dhèwèké dikenal dadi aktris Amérika Sarékat kang populer lewat peranné dadi Mia Thermopolis ning filem produksi Disney, THE PRINCESS DIARIES (2001).[1] Debut akting Hathaway lewat serial televisi GET REAL (1999), ananging peran pentingé ning filem THE PRINCESS DIARIES (2001) nguataké pangalamé.[1] Kesuksesané ning filem iku ngundang dhèwèké tampil terus ning filem Disney.[1] Kayata ELLA ENCHANTED (2004) lan THE PRINCESS DIARIES 2 (2004).[1]

Hathaway uga njurung filem HAVOC (2005) lan BROKEBACK MOUNTAIN (2005) kang anduwèni tema diwasa.[1] Ning THE DEVIL WEARS PRADA dhèwèké dolanan peran karo aktris Meryl Streep.[1] Hathaway kang tau tampil ning filem drama BECOMING JANE, nalika taun 2008 dhèwèké mulai main filem manèh, ning filem kang temané, GET SMART.[1]

Nalika wulan Oktober taun 2008, dhèwèké tampil ning filem PASSENGERS sarta RACHEL GETTING MARRIED.[1] Ning filem iki dhèwèké olih penghargaan dadi Best Actress ning ajang National Board of Review Award lan Broadcast Film Critics Association Award.[1] Sarta olih nominasi ning ajang Academy Awards lan Golden Globe Award dadi Best Actress.[1]

Awal taun 2009, Hathaway ngrilis filem komedi romantis, BRIDE WARS bebarengan karo Kate Hudson.[1] Ora namung ning filem, Hathaway uga aktif ning kagiyatan sosial.[1] Dhèwèké ddai anggota saka The Creative Coalition, The Step Up Women's Network, Lembaga non Profit kanggo Rumah sakit anak, Kampanye Hak Asasi Manusia, lan Teater non Profit kanggo anak-anak cacat.[1]

Partisipasi aktifé mau ana ning babagan sosial amarga dhèwèké anduwèni pangalaman pait nalika enomé, persis karo peranné ning filem Rachel Getting Married. Kisah asmara Hathaway ora disorot media.[1] Ning taun 2008 Hathaway dikabaraké pacaran kato aktor Adam Shulman sawisé dhèwèké putus karo Rafello Follierri, lan seorang developer kang kondhang.[1]

Anne hathaway, ngidolakaké Julia Roberts.[2] Amarga gayané kang ora gampang ditiru wongliya.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o biografi anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b berita anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011