Anne Hathaway

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Anne Hathaway
Hathaway, 2013
Lair Anne Jacqueline Hathaway
12 Nopèmber 1982 (umur 33)
Flag of the United States.svg New York
Pagawéyan aktris, model
Taun aktif 1999 - saiki

Anne Jacqueline Hathaway (lair 12 November 1982; umur 33 taun), aktris Amerika Serikat, Dheweké dikenal dadi aktris Amerika Serikat kang populer lewat peranné dadi Mia Thermopolis ning film produksi Disney, THE PRINCESS DIARIES (2001).[1] Debut akting Hathaway lewat serial televisi GET REAL (1999), ananging peran pentingé ning film THE PRINCESS DIARIES (2001) nguataké pangalamé.[1] Kesuksesané ning film iku ngundang dheweké tampil terus ning film Disney.[1] Kayata ELLA ENCHANTED (2004) lan THE PRINCESS DIARIES 2 (2004).[1]

Hathaway uga ndukung film HAVOC (2005) lan BROKEBACK MOUNTAIN (2005) kang anduwèni tema dewasa.[1] Ning THE DEVIL WEARS PRADA dheweké dolanan peran karo aktris Meryl Streep.[1] Hathaway kang tau tampil ning film drama BECOMING JANE, nalika taun 2008 dheweké mulai main film manèh, ning film kang temané, GET SMART.[1]

Nalika wulan Oktober taun 2008, dheweké tampil ning film PASSENGERS sarta RACHEL GETTING MARRIED.[1] Ning film iki dheweké olih penghargaan dadi Best Actress ning ajang National Board of Review Award lan Broadcast Film Critics Association Award.[1] Sarta olih nominasi ning ajang Academy Awards lan Golden Globe Award dadi Best Actress.[1]

Awal taun 2009, Hathaway ngrilis film komedi romantis, BRIDE WARS bebarengan karo Kate Hudson.[1] Ora namung ning film, Hathaway uga aktif ning kegiatan sosial.[1] Dheweké ddai anggota saka The Creative Coalition, The Step Up Women's Network, Lembaga non Profit kanggo Rumah sakit anak, Kampanye Hak Asasi Manusia, lan Teater non Profit kanggo anak-anak cacat.[1]

Partisipasi aktifé mau ana ning bidang sosial amarga dheweké anduwèni pangalaman pait nalika enomé, persis karo peranné ning film Rachel Getting Married. Kisah asmara Hathaway ora disorot media.[1] Ning taun 2008 Hathaway dikabaraké pacaran kato aktor Adam Shulman sawisé dheweké putus karo Rafello Follierri, lan seorang developer kang kondhang.[1]

Anne hathaway, ngidolakaké Julia Roberts.[2] Amarga gayané kang ora gampang ditiru wongliya.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)biografi anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b (id)berita anne hathaway dipununduh tanggal 11 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anne_Hathaway&oldid=1003119"