Meryl Streep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Meryl Streep
Streep san sebastian 2008 2.jpg
Streep in 2008
Lair Mary Louise Streep
(1949-06-22) 22 Juni 1949 (umur 67)
Summit, New Jersey, U.S.
Bangsa American
Pakaryan Actress
Taun aktif 1971–present
Bojo Don Gummer
(m.1978–present; 4 children)
Pasangan John Cazale
(1976-1978, his death)
Anak Henry Wolf Gummer
(1979-11-13) 13 Novèmber 1979 (umur 36)
Mary Willa Gummer
(1983-08-03) 3 Agustus 1983 (umur 33)
Grace Jane Gummer
(1986-05-09) 9 Mèi 1986 (umur 30)
Louisa Jacobson Gummer
(1991-06-12) 12 Juni 1991 (umur 25)

Mary Louise Streep (lair ing Summit, New Jersey, New Jersey, Amérika Sarékat, 22 Juni 1949; umur 67 taun) ya iku aktris teater, televisi, film Amérika Saréka, pentas kang pisanan Streep, dheweké main ning The Playboy of Seville ning taun 1971 lan peran dadi peran utama ning The Deadliest Season, Meryl Streep kenal karo akting nalika dheweké luruh ngilmu ning Vassar College.[1] Ananging dheweké nembe bisa nunjukaké kamampuané ning idang akting sacara provesional nalika dheweké melu dadi pemeran ning film JULIA ning taun 1977.[1]

Setaun sawisé iku, Meryl olih kapercayaan kanggo dolanan peran ning film legendaris THE DEER HUNTER kang akiré angngawé dheweké ngolihi piala Oscar kanggo kategori pemeeran pembatu kang paling apik.[1]

Awit, iku nganti ana 14 nominasi Oscar kang wus diraih déning wanita kang lair ning New Jersey iki.[1] Durung diitung uga 4 piala saka Emmy kang tau diraih lewat film HOLOCAUST, FIRST DO NO HARM, lan ANGELS IN AMERICA.[1]

Ora sithik Film-film kang tau diperani déning Mery Streep dimangerteni, film-film kang tau diperani déning Meryl ora kurang saka 45 judul, contohé [1]:

  • KRAMER VS KRAMER,
  • OUT OF AFRICA,
  • DEATH BECOMES HER,
  • THE MACHURIAN CANDIDATE,
  • THE DEVIL WEARS PRADA lan
  • MAMMA MIA!

Meryl tau olih nominasi dadi Best Actress ning ajang BAFTA Award, Golden Globe Award, Satellite Award lan ajang Academy Award amarga perané ning film DOUBT kang dirilis ning taun 2008.[1] Ning film iki Meryl berperan dadi Sister Aloysius Beauvier.[1]

Ora namung nomunasi, Meryl uga bisa nggawa balik piala dadi Best Actress ning ajang Broadcast Film Critics Association Award, Iowa Film Critics Award, Kansas City Film Critics Circle Award lan Screen Actors Guild Award.[1]

Ning awal sasi Juni taun 2009, Meryl olih gelar kurmatan, ya iku Doctorate of Fine Arts kang dianugrahaké déning Princeton nalika ulang taun universitas iki kang kaping-262 amarga pangabdiané ning dunya akting sasuwené dheweké berkiprah.[1]

Awal sasi Agustus taun 2009, Meryl ngrilis filmé kang paling anyar JULIE & JULIA.[2] Film komedi iki disutradarai déning Nora Ephon, Amarga fil iku, Meril dadi nominasi Academy Awards kang kaping-82 dadi Best Actress.[1][2] Lan ning ajang Golden Globes, dheweké bisa nggawa balli panghargaan dadi Best Actress - Motion Picture Musical or Comedy.[1][2] Meryl nyetak rekor babagan parolehan nominasi Academy Awards.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)biografi meryl streep dipununduh tanggal 10 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)berita Meryl Streep (Meryl Streep Cetak Rekor Baru) dupununduh tanggal 10 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Meryl_Streep&oldid=1092784"