Bruno Mars

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Bruno Mars
Bruno Mars, Las Vegas 2010.jpg
Bruno Mars nalika manggung ing Las Vegas, Nevada ing tanggal 19 September 2010.
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Peter Gene Hernandez
Saka Los Angeles, California, United States
Génre Pop, alternative hip-hop, soul, R&B
Pakaryan Penyanyi, penulis lagu, produser rekaman
Piranti Vocal, drum, gitar, keyboard, bass
Mangsa akarya 2007–sspuniks
Labèl Atlantic Records, Elektra Records
Sing magepokan The Smeezingtons, B.o.B, Cee-Lo Green, Travie McCoy
Sana jaringan Brunomars.com

Bruno Mars inggih punika penyanyi Pop, Hip Hop, Soul, R&B, lan dados tiyang ingkang damel tembang. Piyambakipun gesang ing California, Amerika Serikat ananging kelairan saking Hawai. Piyambakipun misuwur saking tembang Nothin’On You ingkang kolabrasi kaliyan B.o.B lan saking tembang Just The Way You Are. Bruno lair ing kulawarga seni. Bapakipun Pete kelairan New York inggih punika tiyang ingkang main perkusi lan ibunipun Bernie, campuran Filipina lan Puerto Rico inggih punika tiyang ingkang nari hula. Bruno Mars gadhahi asma lair Peter Gene Hernandez, piyambakipun dipunparingi asma Bruno amargi dangu punika ingkang Bruno nalika tasih alit piyambakipun mirip kaliyan pegulat misuwur inggih punika Bruno Sammartino. Lan asma Mars dipunparingaken amargi tiyang-tiyang nyebat Bruno boten mirip Bumi, amargi punika piyambakipun mundhut asma Planet Mars. Ingkang dados Bruno Mars, piyambakipun lair tanggal 8 Oktober 1985.

Karir Bruno Mars[sunting | besut sumber]

Ing taun 2006, piyambakipun tepang kaliyan Aaron Bay Schuck, ingkang selajengipun dados manajer Bruno lan wonten ing agansi Atlantic Records. Karir punika dipunwiwiti saking dados panyerat tembang kangge penyanyi sapanunggalipun. Piyambakipun wonten ing album Alexandra Burke (Perfect saking album Overcome), Travie McCoy (We’ll Be Alright saking album Lazarus), Brandy (Long Distance saking album Human), 4 tembang kagem album Tomorrow déning Sean Kingston, sanesipun punika wonten ing ageng hit Right Round saking album ROOT déning Flo Rida.

Prestasi Bruno Mars[sunting | besut sumber]

Prestasi saking Bruno inggih punika:

  1. Nothing on You dados Song of the Year 2010
  2. Just the Way You Are dados Best Male Pop Vocal Performance 2011[2]

Album Bruno Mars[sunting | besut sumber]

Album saking Bruno inggih punika:

  1. It's Better If You Don't Understand (11 Mei 2010)
  2. Doo - Wops & Hooligans (5 Oktober 2010)[3]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ De Castro, Cynthia (January 5, 2011). "Bruno Mars: The Fil-Am Artist with Universal Appeal". Asian Journal. AJ Press Los Angeles. Retrieved January 7, 2011. 
  2. ^ (id)selebriti.kapanlagi.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
  3. ^ (id)www.metrolyrics.com(dipuntingali tanggal 9 September 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bruno_Mars&oldid=997139"