Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Alvin and the Chipmunks:
Chipwrecked
Gambar:Alvin and the Chipmunks 3 teaser.jpg
Promotional Poster
Disutradarani Mike Mitchell
Diprodhuseri Janice Karman
Ross Bagdasarian
Ditulis déning Jonathan Aibel
Glenn Berger
Characters:
Ross Bagdasarian
Janice Karman
Dibintangi Jason Lee
David Cross
Jenny Slate
Justin Long
Matthew Gray Gubler
Jesse McCartney
Amy Poehler
Anna Faris
Christina Applegate
Dimusiki Mark Mothersbaugh
Sinématografi Thomas Ackerman
Dibesut déning Peter Amundson
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
  • Dhésèmber 16, 2011 (2011-12-16)
Suwéné
87 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $80 million[2]
Kalarisan $333,562,276 [3]

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked nggih punika filem komedi pangembaran saking Amérika Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Mike Mitchell. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Jonathan Aibel sesarengan Glenn Berger, Ross Bagdasarian, lan Janice Karman. Wondéné Janice karman lan Ross Bagdasarian ngayahi jejibahan minangka juru damel filem. Tanggel jawab musik kalampahi déning Mark Mothersbaugh, lan sinematografi dipuncakaken déning THomas Ackerman. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani filem punika antawisipun Jason Lee, David Cross, lan Jenny Slate. Wondéné panyulih suwanten kapasrahaken dhumateng Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Amy Poehler, Anna Faris lan Christina Applegate. Filem punika dipundum déning 20th Century Fox. Filem punika kadamel minangka sekuel saking film Chipmunks 2007 dan 2009, lan kababar ing surya 16 Desember 2011.

Wonten Indonesia, filem punika dipunsulih suwanten ing abasa Indonesia, lan kagiyaraken wonten RCTI lan Global TV.

Pambabaran internasional[besut | besut sumber]

Negari Panggiyaran
 Walanda 14 Dhesèmber 2011
Cithakan:CHL 15 Dhesèmber 2011
Cithakan:DNK 15 Dhesèmber 2011
 Yunani 15 Dhesèmber 2011
 Hungaria 15 Dhesèmber 2011
Bendera_Koréa Kidul Koréa Kidul 15 Dhesèmber 2011
Cithakan:KWT 15 Dhesèmber 2011
Bendera_Lebanon Lebanon 15 Dhesèmber 2011
 Mèksiko 15 Dhesèmber 2011
Bendera_Malaysia Malaysia 15 Dhesèmber 2011
 Portugal 15 Dhesèmber 2011
Bendera_Serbia Serbia


15 Dhesèmber 2011
Cithakan:SGP 15 Dhesèmber 2011
 Kanada 16 Dhesèmber 2011
 Estonia 16 Dhesèmber 2011
Bendera_Spanyol Spanyol 16 Dhesèmber 2011
 Finlandia 16 Dhesèmber 2011
Bendera_Britania Raya Britania Raya 16 Dhesèmber 2011
 Republik Irlandia 16 Dhesèmber 2011
 Lithuania 16 Dhesèmber 2011
Cithakan:MLT 16 Dhesèmber 2011
 Panama 16 Dhesèmber 2011
 Turki 16 Dhesèmber 2011
Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat 16 Dhesèmber 2011
 Belgia 21 Dhesèmber 2011
 Prancis 21 Dhesèmber 2011
 Indonésia 21 Dhesèmber 2011
 Républik Céko 22 Dhesèmber 2011
 Jerman 22 Dhesèmber 2011
Cithakan:HKG 22 Dhesèmber 2011
Bendera_Kroasia Kroasia


22 Dhesèmber 2011
Cithakan:CAM 22 Dhesèmber 2011
 Kolombia 23 Dhesèmber 2011
 Ekuador 23 Dhesèmber 2011
Bendera_India India 23 Dhesèmber 2011
 Uruguay 23 Dhesèmber 2011
 Norwegia 25 Dhesèmber 2011
 Swedia 25 Dhesèmber 2011
 Belarusia 29 Dhesèmber 2011
Bendera_Kazakhstan Kazakhstan 29 Dhesèmber 2011
 Peru 29 Dhesèmber 2011
 Rusia 29 Dhesèmber 2011
 Ukraina 29 Dhesèmber 2011
 Ostrali 1 Januari 2012
 Armènia 3 Januari 2012
 Italia 3 Januari 2012
 Argentina 5 Januari 2012
 Brasil 6 Januari 2012
Bendera_Filipina Filipina


8 Januari 2012
 Polen 13 Januari 2012
 Venezuela 3 Februari 2012

Juru paraga[besut | besut sumber]

The Chipmunks[besut | besut sumber]

The Chipettes[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]