Fantastic Mr. Fox (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Fantastic Mr. Fox
Barkas:Fantastic mr fox.jpg
Poster film Fantastic Mr Fox
DisutradaraniWes Anderson
DiprodhuseriWes Anderson
Scott Rudin
Allison Abbate
Jeremy Dawson
DiskénariyoniWes Anderson
Noah Baumbach
AdhedhasarFantastic Mr Fox
déning Roald Dahl
DibintangiGeorge Clooney
Meryl Streep
Jason Schwartzman
Bill Murray
Willem Dafoe
Owen Wilson
DimusikiAlexandre Desplat
SinématografiTristan Oliver
Dibesut déningAndrew Weisblum
Perusahaan
prodhuksi
American Empirical Pictures[1]
Dibabar déning20th Century Fox[1]
Tanggal metu
Suwéné
87 menit[2]
NagaraAmerika Serikat[1]
BasaBahasa Inggris
Rantaman$40 juta[3]
Kalarisan$46.471.023[3]

Fantastic Mr. Fox nggih punika sesirah filem komedi animasi saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Wes Anderson. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Wes Anderson, Scott Rudin, Allison Abbate. lan Jeremy Dawson. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Wes Anderson lan Noah Baumbach, adhedhasar saking buku Fantastic Mr Fox pakaryanipun Roald Dahl. Tanggel jawab musik kapasrahaken déning Alexander Desplat. Sinematografi dipuncakaken kaliyan Tristan Oliver. Pambesutan filem kalampahaken Andrew Wisblum. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, lan Owen Wilson.

Filem Fantastic Mr. Fox dipuntepangaken kaping pisan nalika adicara pasanggiri Festival Film London ing surya14 Oktober 2009.[4] Salajengipun kababar kagem para pamirsa Amérikah Sarékat surya 13 November 2009 kanthi winatesan, lan surya 25 November 2009 langkung wiyar.[5] Filem pampi pangalembana saking para juru kritik.[6][7][8]

Pemeran[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem Fantastic Mr. Fox kasil ngempalaken arta dumugi $21.002.919 saking pamirsa Amérika Lor, lan $25.468.104 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $46.471.023, nglangkungi ardhana ingkang sampun kawedalaken kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.[3]

Ing pambuka pungkasanipunp eken kanthi winatesan, filem punika ngempalaken arta $265.900, mlebet urutankaping 24 ingi box office. Nanging, pambuka pungkasanipun peken langkung wiyar, filem punika ngempalaken arta $6.965.267, minggah dados urutan 9 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Fantastic Mr. Fox (2009)". AFI Catalog of Feature Films. Dibukak ing December 7, 2017.
  2. "Fantastic Mr. Fox (PG)". British Board of Film Classification. January 22, 2010. Dibukak ing March 5, 2018.
  3. a b c d "Fantastic Mr. Fox (2009)". Box Office Mojo. Dibukak ing March 5, 2018.
  4. Child, Ben (July 28, 2009). "Fantastic Mr Fox to open London Film Festival". The Guardian. Dibukak ing July 28, 2009.
  5. Sciretta, Peter (May 11, 2009). "Fox Searchlight To Release Wes Anderson's Fantastic Mr. Fox?". Slashfilm.com. Dibukak ing March 5, 2018.
  6. "Fantastic Mr. Fox (2009)". Rotten Tomatoes. Dibukak ing March 5, 2018.
  7. "Fantastic Mr. Fox reviews". Metacritic. Dibukak ing March 5, 2018.
  8. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njawi[besut | besut sumber]