Fantastic Mr. Fox (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fantastic Mr. Fox
250px
Poster film Fantastic Mr Fox
Disutradarani Wes Anderson
Diprodhuseri Wes Anderson
Scott Rudin
Allison Abbate
Jeremy Dawson
Diskénariyoni Wes Anderson
Noah Baumbach
Adhedhasar Fantastic Mr Fox
déning Roald Dahl
Dibintangi George Clooney
Meryl Streep
Jason Schwartzman
Bill Murray
Willem Dafoe
Owen Wilson
Dimusiki Alexandre Desplat
Sinématografi Tristan Oliver
Dibesut déning Andrew Weisblum
Perusahaan
prodhuksi
American Empirical Pictures[1]
Dibabar déning 20th Century Fox[1]
Tanggal metu
  • Oktober 14, 2009 (2009-10-14) (Festival Film London)
  • Novèmber 13, 2009 (2009-11-13) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 25, 2009 (2009-11-25) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
87 menit[2]
Nagara Amerika Serikat[1]
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $40 juta[3]
Kalarisan $46.471.023[3]

Fantastic Mr. Fox nggih punika sesirah filem komedi animasi saking Amérikah Sarékat taun 2009. Filem punika kaarahaken déning Wes Anderson. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Wes Anderson, Scott Rudin, Allison Abbate. lan Jeremy Dawson. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Wes Anderson lan Noah Baumbach, adhedhasar saking buku Fantastic Mr Fox pakaryanipun Roald Dahl. Tanggel jawab musik kapasrahaken déning Alexander Desplat. Sinematografi dipuncakaken kaliyan Tristan Oliver. Pambesutan filem kalampahaken Andrew Wisblum. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani antawisipun George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, lan Owen Wilson.

Filem Fantastic Mr. Fox dipuntepangaken kaping pisan nalika adicara pasanggiri Festival Film London ing surya14 Oktober 2009.[4] Salajengipun kababar kagem para pamirsa Amérikah Sarékat surya 13 November 2009 kanthi winatesan, lan surya 25 November 2009 langkung wiyar.[5] Filem pampi pangalembana saking para juru kritik.[6][7][8]

Pemeran[besut | besut sumber]

Box office[besut | besut sumber]

Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem Fantastic Mr. Fox kasil ngempalaken arta dumugi $21.002.919 saking pamirsa Amérika Lor, lan $25.468.104 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung $46.471.023, nglangkungi ardhana ingkang sampun kawedalaken kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $40 juta.[3]

Ing pambuka pungkasanipunp eken kanthi winatesan, filem punika ngempalaken arta $265.900, mlebet urutankaping 24 ingi box office. Nanging, pambuka pungkasanipun peken langkung wiyar, filem punika ngempalaken arta $6.965.267, minggah dados urutan 9 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Fantastic Mr. Fox (2009)". AFI Catalog of Feature Films. Dijupuk December 7, 2017. 
  2. "Fantastic Mr. Fox (PG)". British Board of Film Classification. January 22, 2010. Dijupuk March 5, 2018. 
  3. a b c d "Fantastic Mr. Fox (2009)". Box Office Mojo. Dijupuk March 5, 2018. 
  4. Child, Ben (July 28, 2009). "Fantastic Mr Fox to open London Film Festival". The Guardian. Dijupuk July 28, 2009. 
  5. Sciretta, Peter (May 11, 2009). "Fox Searchlight To Release Wes Anderson's Fantastic Mr. Fox?". Slashfilm.com. Dijupuk March 5, 2018. 
  6. "Fantastic Mr. Fox (2009)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 5, 2018. 
  7. "Fantastic Mr. Fox reviews". Metacritic. Dijupuk March 5, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]