Michael Gambon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sir Michael John Gambon CBE (lair 19 Oktober taun 1940)dhèwèké iku paraga lanang filem, TV, lan téater saka Inggris sing lair ing Sekotlan. Gambon main dadi Philip Marlow sèri TV BBC sing judhulé The Singing Detective, Jules Maigret ing taun 1990an dhèwèké dadi paraga ing sèri TV Maigret, lan Profésor Albus Dumbledore ing nem filem Harry Potter sawisé matiné paraga Richard Harris.

Babad urip lan Édukasi[besut | besut sumber]

Gambon lair ing Cabra, Dublin, nalika Perang Donya II. Bapaké, Edward Gambon, makarya dadi tèknisi, lan ibuké, Mary (née Hoare),[1] iku makarya dadi juru jait. Bapaké milih makarya ing kutha London, lan banjur kaluwargané pindah ing Mornington Crescent ing London lor, nalika Gambon umur 5 taun. Bapaké ngewènèhi dhèwèké kewarganegaraan Inggris, kaputusan sing mengko bakal ngidini Gambon kanggo nampa hak warga nagara, kehormatan, satriyo lan CBE.[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Sitiran kosong (pitulung) 
  2. ^ Although, under the British Nationality Act 1981, anyone born in Ireland before 1949 can still register as a British subject and, after five years' UK residence, become a British citizen.