Michael Gambon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sir Michael John Gambon CBE (lair 19 Oktober taun 1940)dhèwèké iku paraga lanang filem, TV, lan téater saka Inggris sing lair ing Sekotlan. Gambon main dadi Philip Marlow sèri TV BBC sing judhulé The Singing Detective, Jules Maigret ing taun 1990an dhèwèké dadi paraga ing sèri TV Maigret, lan Profésor Albus Dumbledore ing nem filem Harry Potter sawisé matiné paraga Richard Harris.

Babad urip lan Édukasi[besut | besut sumber]

Gambon lair ing Cabra, Dublin, nalika Perang Donya II. Bapaké, Edward Gambon, makarya dadi tèknisi, lan ibuké, Mary (née Hoare),[1] was a seamstress. As his father decided to seek work in the rebuilding of London, the family moved to Mornington Crescent in north London, when Gambon was five. His father had him made a British citizen, a decision that would later allow Gambon to receive a substantive, rather than honorary, knighthood and CBE.[2][3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Michael Gambon Biography". filmreference. 2008. Dijupuk 22 January 2009. 
  2. ^ "Michael Gambon biography on tiscali". Tiscali.co.uk. Diarsip saka sing asli ing 10 March 2009. Dijupuk 14 March 2010. 
  3. ^  iku makarya dadi juru jait. Bapaké milih makarya ing kutha London, lan banjur kaluwargané pindah ing Mornington Crescent ing London lor, nalika Gambon umur 5 taun. Bapaké ngewènèhi dhèwèké kewarganegaraan Inggris, kaputusan sing mengko bakal ngidini Gambon kanggo nampa hak warga nagara, kehormatan, satriyo lan CBE.Although, under the British Nationality Act 1981, anyone born in Ireland before 1949 can still register as a British subject and, after five years' UK residence, become a British citizen.