The Day After Tomorrow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Day After Tomorrow
Gambar:The Day After Tomorrow movie.jpg
Poster The Day After Tomorrow
Disutradarani Roland Emmerich
Diprodhuseri Roland Emmerich &
Mark Gordon
Ditulis déning Roland Emmerich (story)
Roland Emmerich &
Jeffery Nachmanoff (screenplay)
Dibintangi Dennis Quaid
Jake Gyllenhaal
Emmy Rossum
Sela Ward
Ian Holm
Jay O. Sanders
Kenneth Welsh
Tamlyn Tomita
Dimusiki Harald Kloser
Sinématografi Ueli Steiger
Dibesut déning David Brenner
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
28 Mèi 2004
Suwéné
124 menit
Basa Basa Inggris
Basa Prancis
Basa Jepang
Rantaman $125,000,000 (estimated)

The Day After Tomorrow iku filem fiksi ilmiah taun 2004 sing nggambaraké akibat-akibat saka pamanasan global. Film iki ana ing urutan ka-45 donya sajeroning total pengasilané, ya iku US $542,771,772.

Alur[besut | besut sumber]

Jack Hall (Denis Quaid)sawijining Paleoclimatologist sing pinuju ngayahi panelitèn ing Bawana Antartika bebarengan karo kancané Frank (Jay O. Sanders) lan Jason (Dash Mihok), ya iku ngebor kanggo njupuk sampel inti es ing Larsen Ice Shelf. Nalika nuju ngebor iku kadadéan retakan gedhé kaya-kaya mecah bawana iku. Jack mratélakaké temon iku ing Konferensi Pamanasan Global Perserikatan Bangsa-Bangsa,ing New Delhi India,ing kana rawuh para diplomat,kalebu Wakil Présidhèn Amérika Sarékat, (Kenneth Welsh) sing ora yakin marang téyori Jack.

Pranala njaba[besut | besut sumber]