The Day After Tomorrow

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
The Day After Tomorrow
Gambar:The Day After Tomorrow movie.jpg
Poster The Day After Tomorrow
Juru arah Roland Emmerich
Juru gawé Roland Emmerich &
Mark Gordon
Juru tulis Roland Emmerich (story)
Roland Emmerich &
Jeffery Nachmanoff (screenplay)
Juru paraga Dennis Quaid
Jake Gyllenhaal
Emmy Rossum
Sela Ward
Ian Holm
Jay O. Sanders
Kenneth Welsh
Tamlyn Tomita
Juru musik Harald Kloser
Sinématografi Ueli Steiger
Juru besut David Brenner
Juru dum 20th Century Fox
Tanggal babar
28 Mei 2004
Suwé
124 menit
Basa Basa Inggris
Basa Prancis
Basa Jepang
Rantaman $125,000,000 (estimated)

The Day After Tomorrow iku film fiksi ilmiah taun 2004 sing nggambaraké akibat-akibat saka pamanasan global. Film iki ana ing urutan ka-45 donya jroning total pengasilané, ya iku US $542,771,772.

Alur[sunting | besut sumber]

Jack Hall (Denis Quaid)sawijining Paleoclimatologist sing pinuju ngayahi panelitèn ing Bawana Antartika bebarengan karo kancané Frank (Jay O. Sanders) lan Jason (Dash Mihok), ya iku ngebor kanggo njupuk sampel inti es ing Larsen Ice Shelf. Nalika nuju ngebor iku kedadéyan retakan gedhé kaya-kaya mecah bawana iku. Jack mratélakaké temon iku ing Konferensi Pamanasan Global Perserikatan Bangsa-Bangsa,ing New Delhi India,ing kana rawuh para diplomat,klebu Wakil Presidhèn Amérika Sarékat, (Kenneth Welsh) sing ora yakin marang téori Jack.

Pranala jaba[sunting | besut sumber]