X-Men: First Class

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. X-Men: First Class (ing layar asring minangka X: First Class ) yaiku film pahlawan super ing taun 2011 sing diarahake dening Matthew Vaughn lan diprodhuksi dening Bryan Singer, adhedhasar karakter X-Men sing muncul ing Marvel Comics . Seri kaping lima ing seri X-Men, film iki minangka prequel ing trilogi X-Men, sing didegaké nalika taun 1962 utamané nalika Krisis Misil Kuba . Iku fokus ing hubungan antarane Charles Xavier (Professor X) lan Erik Lensherr (Magneto), Bintang film iki yaiku James McAvoy minangka Xavier lan Michael Fassbender minangka Lensherr, pemain utamane yaiku Kevin Bacon, Jones Januari, Rose Byrne, Jennifer Lawrence, Zoë Kravitz, Nicholas Hoult lan Lucas Till .

Film iki uga diumumake ing taun 2006 lan labuh diproduksi ing wulan Agustus 2010 lan fotografi utamane rampung ing Desember, kanthi produksi finish lan fotografi rampung mung telung minggu sadurunge perdana film ing Juni 2011. Jadwal sing padet minangka tantangan kanggo perusahaan sing tanggung jawab kanggo efek visuale, kalebu set komputer lan dual digital kanggo aktor. Lokasi kasebut kalebu ing Oxford, gurun Mojave lan Georgia, kanthi karya panggung déning Pinewood Studios lan 20th Century Fox ing Los Angeles . Gambaran taun 1960-an inspirasi dening film James Bond . First Class nampa akeh respon positif, sing dianggep film apik lan nggawe saham iki munggah, lan bisa dadi box-office karo pendapatan US $ 353 yuta ing saindhenging donya.

First Class uga sukses ing box office, dadi nomer pitu ing serial film, lan nampi komentar positif saka juru kritik lan penonton, sing muji penampilan anyar lan akting,penulisan, aksi, efek visual, lan adegam Henry Jackman. Sekuel sing judule X-Men: Days of Future Past, uga minangka resolusi kanggo dalane trilogi asli, dirilis ing Mei 2014, . Sekuel liyane, X-Men: Apocalypse, dirilis tanggal 27 Mei 2016.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • James McAvoy minangka Charles Xavier / Professor X
  • Laurence Belcher minangka Charles Xavier, 12 taun
  • Bill Milner minangka Erik Lehnsherr 14 taun
  • Morgan Lily minangka 9 taun Raven Darkhölme
  • Rebecca Romijn minangka Raven Darkhölme diwasa
  • Rose Byrne minangka Moira MacTaggert
  • Nicholas Hoult minangka Dr. Hank McCoy / Beast
  • Lucas nganti Alex Summer / Havok
  • Kaleb Landry Jones minangka Sean Cassidy / Banshee
  • Kevin Bacon minangka Dr. Klaus Schmidt / Sebastian Shaw
  • Jason Flemyng minangka Azazel
  • Oliver Platt minangka agen lan kursi CIA Divisi X
  • Januari Jones minangka Emma Frost
  • Edi Gathegi minangka Armando Muñoz / Darwin
  • Zoe Kravitz minangka Angel Salvadore
  • Álex González minangka Janos Quested / Riptide
  • Matt Craven minangka Direktur CIA McCone
  • Ray Wise minangka Sekretaris Negara Amerika Serikat
  • Glenn Morshower minangka Kolonel Hendry
  • Rade Šerbedžija minangka Jendral Rusia
  • Michael Ironside minangka Kapten Angkatan Laut Amerika Serikat
  • James Remar minangka Jenderal Amerika Serikat
  • Annabelle Wallis minangka Amy
  • Don Creech minangka Agen Stryker
  • Brendan Fehr minangka Pegawai Komunikasi
  • Aleksander Krupa minangka Kapten Angkatan Laut Rusia

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Bentley, David (23 Mei 2011). "X-Men: First Class gets a UK rating and official running time". Coventry Telegraph. Dijupuk 24 Mei 2011.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. McClintock, Pamela (2 Juni 2011). "Box Office Preview: 'X-Men: First Class' Expected to Bump 'Hangover II' From Top Spot". The Hollywood Reporter. Diarsip saka asliné ing 4 Juni 2012. Dijupuk 10 Juni 2011. 
  3. a b X-Men: First Class di BoxOfficeMojo.com

Pranala njaba[besut | besut sumber]