City of Ember

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
City of Ember
City of ember.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Gil Kenan
Diprodhuseri
Ditulis déning Caroline Thompson
Adhedhasar The City of Ember
déning Jeanne DuPrau
Dibintangi
Dimusiki Andrew Lockington
Sinématografi Xavier Pérez Grobet
Dibesut déning Adam P. Scott
Zach Staenberg
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
Oktober 10, 2008 (2008-10-10)
Suwéné
90 menit
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Basa Inggris
Rantaman $55 yuta [1]
Kalarisan $17.9 yuta [1]

City of Ember ya iku filem fiksi ilmiah saka Amérikah Sarékat kang digawé déning 20th Century Fox taun 2008 dijupuk saka novèl taun 2003 sesirah The City of Ember anggitané Jeanne DuPrau. Filem iki disutradarani Gil Kenan, dhedhasar naskah anggitan Caroline Thompson. Juru arah filem iki ya iku Walden Media, Playtone, Seth Hanchett, Gary Goetzman, Tom Hanks, lan Steven Shareshian. Sakpérang paraga kang mèlu main ing filem iki antarané Saoirse Ronan, Harry Treadaway, Bill Murray, Mackenzie Crook, Martin Landau, Mary Kay Place, Toby Jones, lan Tim Robbins. Citi of Ember dibabar ing tanggal 10 Oktober, rong wulan sawisé babarané buku sambungan pungkasané: The Diamond of Darkhold.[2][3][4][5][6][7]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Ing Kutha Ember anané mung wengi, tanpa ana wulan utawa lintang. Semana uga yèn awan, ora ana srengéngé utawa langit biru. Awan ya mung nalika listrik murup saka generator, lampu-lampu madhangi dalan lan omah-omah para warga kutha. Ora ana wong kang naté teka utawa lunga saka Kutha Ember. Kira-kira lawasé rong atus taun, para warga Ember kakurung ana ing pepeteng kuwi.

Kutha Ember kang dirancang lan dibangun kanggo jangka wektu rong atus taun, ora ana sijia warga kang mangerteni dina kuwi awan utawa bengi, anan'r mung jam utama kang dumunung ing tengah kutha, ing griyané wali kutha.

Para ilmuwan sengaja ngagawa para pendhudhuk ana ing ngisor lemah jalaran lapisan udara dikebaki racun. Nalika kuwi para ilmuwan yasa generator lan nggawé prakiran kapan generator kuwi bakal mandheg. Para ilmuwan mau nggawé peta kang dilebokke ing sajerone pethi kang yèn wis 200 taun bisa mbuka dhèwé. Pethi mau diwenehaké marang wali kutha Ember turun temurun, lan saben taun angkané tansah mudhun.

Sawijining dina, ana nom-noman kang nyujanani anané kaanehan ing samubarang ing jero kutha kuwi. Bocah-bocah mau, kanthi nggolèk sisik melik lan mlebu ing lurung-lurung kang sadurungé durung dimangerteni, kalebu griyané wali kutha.

Kanggo bisa metu saka Kutha Ember, jebul kudu ngliwati pipa, terus nyemplung kali ing kana. Ora nyana, bocah-bocah kuwi nemu pratandha kang katulis ing sawijiné peta. Jebul salawasé iki wali kutha wis tumindak khianat tumrap para warga Ember kanti nyelundhupaké samubarang bahan kang disimpen ing gudhang. Kanti ora gampang, pungkasane bocah mau kasil metu saka Kutha Ember lan weruh donya sajatiné.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "City of Ember". Box Office Mojo. Dijupuk 2009-06-09. 
  2. TCM Misc. notes for The City of Ember
  3. Michael Fleming (2004-10-31). "Playtone warms up to 'Ember'". Variety. Dijupuk 2007-04-27. 
  4. Jane Loughrey (2007-03-07). "Hanks' firm to shoot film in Belfast's Titanic Quarter". UTV. Diarsip saka sing asli ing 2007-05-25. Dijupuk 2007-04-27. 
  5. "Robbins' role in City of Ember". BBC. 2007-07-14. Dijupuk 2013-11-12. 
  6. Flaherty, Mike (Oct 13, 2008). "'Ember' glows in N.Y.". New York (New York: New York Media, LLC). 
  7. Platt, Adam. "Vento Frustration". Dijupuk January 21, 2013. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]