We Bought a Zoo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
We Bought a Zoo
Gambar:We Bought a Zoo Poster.jpg
DisutradaraniCameron Crowe
DiprodhuseriJulie Yorn
Cameron Crowe
Marc Gordon
DiskénariyoniAline Brosh McKenna
Cameron Crowe
AdhedhasarWe Bought a Zoo
déning Benjamin Mee
DibintangiMatt Damon
Scarlett Johansson
Thomas Haden Church
Angus Macfadyen
Colin Ford
Elle Fanning
Maggie Elizabeth Jones
John Michael Higgins
DimusikiJónsi
SinématografiRodrigo Prieto
Dibesut déningMark Livolsi
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning20th Century Fox
Tanggal metu
  • Dhésèmber 23, 2011 (2011-12-23)
Suwéné
124 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$ 50 juta[1]
Kalarisan$ 120,1 juta[2]

We Bought a Zoo nggih punika sesirah filem sandhiwara komedi saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kadamel adhedhasar saking setunggalipun memoar taun 2008 kanthi sesirah ingkang sami, anggitanipun Benjamin Mee. We Bought a Zoo kaarahaken déning Cameron Crowe. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang sami ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Jule Yor, Cameron Crowe, lan Marc Gordon. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Matt Damon minangka Benjamin Mee, Scarlett Johansson, Maggie Elizabeth Jones, Thomas Haden Church, Patrick Fugit, Elle Fanning, Colin Ford, lan John Michael Higgins. Filem punika kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 23 Desember 2011 déning 20th Century Fox.[3] Dumugi pungkasanipun pangeduman, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $120,1 yuta, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $50 juta. We Bought A Zoo ugi kababar lumantar DVD lan Blu-ray ing surya 3 April 2012 déning 20th Century Fox Home Entertainment.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masters, Kim (2011-11-22). "Cameron Crowe Returns With 'We Bought a Zoo'". The Hollywood Reporter. Dijupuk 2001-11-28. 
  2. "We Bought a Zoo". Box Office Mojo. Dijupuk 2012-07-05. 
  3. Rich, Katey (2010-05-17). "Cameron Crowe Commits To We Bought A Zoo For Late 2011 Release". Cinema Blend. Dijupuk 2010-10-29. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]