Toei Animation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Toei animation.jpg
Toei Animation Co., Ltd
東映アニメーション株式会社
Kabushiki gaisha
(Cithakan:Jasdaq)
IndhustriStudio animasi dan produksi
DiyasaJepang 23 Januari 1948
Amérika Sarékat 12 Juni 2000
Kantor gedhé2-10-5 Higashi Oizumi, Nerima, Tokyo 178-8567, Jepang
Wong kunci
Tsutomu Tomari, Pengerusi
Hiroshi Takahashi, Présidhèn
Sing darbéToei Company, Ltd. (32%)
TV Asahi Corporation (14.29%)
Fuji Television Network, Inc. (7.14%)
Anak kumpeniTavac Co., Ltd.
Toei Animation Music Publishing Co., Ltd.
Sana jaringanSitus resmi Toei Animation

Toei Animation (東映アニメーション Tōei Animēshon?) (Cithakan:Jasdaq) Ya iku jeneg salah sijiné studio animasi Jepang kang diduwèni déning perusahaan Toei Company. Studio animasi iki diyasa taun 1956, lan awit iku Toei wis gawé pira-pira judhul filem animasi.

Film animasi pertama ing Toei Animation ya iku The White Snake Enchantress (Hakuja-Den, 1958), lan serial anime pertama ing studio iki ya iku Ookami Shonen Ken (1963). Ing taun 1966, Toei Animation wiwit produksi serial anime karya Shotaro Ishinomori, kaya ta Rainbow Sentai Robin, Kaizoku Ouji, Cyborg 009, lan Genshi Shounen Ryuu. Awit taun 1972, Toei Animation produksi serial anime karya Go Nagai, kalebu Devilman, Mazinger Z, Cutey Honey, lan UFO Robot Grendizer.[1]

Studio iki sadurungé dikenal kanti jeneng Toei Doga (東映動画 Tōei Dōga) nganti taun 1998 sadurungé ahiré mutusaké kanggo ngganti jeneng dadi Toei Animation.

Serial TV[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki ya iku pratélan pira-pira serial animasi kang wis pernah diprodhuksi déning Toei

1960-an[besut | besut sumber]

1970-an[besut | besut sumber]

1980-an[besut | besut sumber]

1990-an[besut | besut sumber]

2000-an[besut | besut sumber]

Pratélan filem[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]