Toei Animation

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Toei animation.jpg
Toei Animation Co., Ltd
東映アニメーション株式会社
Kabushiki gaisha
(Cithakan:Jasdaq)
Indhustri Studio animasi dan produksi
Diyasa Jepang 23 Januari 1948
Amérika Sarékat 12 Juni 2000
Kantor gedhé 2-10-5 Higashi Oizumi, Nerima, Tokyo 178-8567, Jepang
Wong kunci
Tsutomu Tomari, Pengerusi
Hiroshi Takahashi, Présidhèn
Sing darbé Toei Company, Ltd. (32%)
TV Asahi Corporation (14.29%)
Fuji Television Network, Inc. (7.14%)
Anak kumpeni Tavac Co., Ltd.
Toei Animation Music Publishing Co., Ltd.
Sana jaringan Situs resmi Toei Animation

Toei Animation (東映アニメーション Tōei Animēshon?) (Cithakan:Jasdaq) Ya iku jeneg salah sijiné studio animasi Jepang kang diduwèni déning perusahaan Toei Company. Studio animasi iki didegaké taun 1956, lan awit iku Toei wis gawé pira-pira judhul filem animasi.

Film animasi pertama ing Toei Animation ya iku The White Snake Enchantress (Hakuja-Den, 1958), lan serial anime pertama ing studio iki ya iku Ookami Shonen Ken (1963). Ing taun 1966, Toei Animation mulai produksi serial anime karya Shotaro Ishinomori, kaya ta Rainbow Sentai Robin, Kaizoku Ouji, Cyborg 009, lan Genshi Shounen Ryuu. Awit taun 1972, Toei Animation produksi serial anime karya Go Nagai, kalebu Devilman, Mazinger Z, Cutey Honey, lan UFO Robot Grendizer.[1]

Studio iki sadurungé dikenal kanti jeneng Toei Doga (東映動画 Tōei Dōga) nganti taun 1998 sadurungé ahiré mutusaké kanggo ngganti jeneng dadi Toei Animation.

Serial TV[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki ya iku daftar pira-pira serial animasi kang wis pernah diproduksi déning Toei

1960-an[besut | besut sumber]

1970-an[besut | besut sumber]

1980-an[besut | besut sumber]

1990-an[besut | besut sumber]

2000-an[besut | besut sumber]

Daftar filem[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]