Nerima, Tokyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nerima (練馬区 Nerima-ku?) ya iku salah siji dhistrik mirunggan ing Tokyo, Jepang. Secara ora resmi, dhistrik iki dijenengi Kutha Nerima.

Per 1 Mei 2016, dhistrik iki nduweni cacah jiwa 721.858 wong, kanthi 323.296 rumah tangga lan kapadatan panduduk 15.013 wong per km². Cacah 15.326 wong manca kadhaftar ana ing dhistrik iki. 21,6% cacah jiwa ing dhistrik iki warsané sadhuwure 65 taun. Jembaré dhistrik iki 48,08 km².[butuh sitiran]

Sujarah[besut | besut sumber]

Ing zaman Edo, laladan iki mayoritas tegalané dianggo nandur tuwuhan kaya ta lobak daikon, buram gobo, lan kentang. Sawisé lindhu gedhe Kanto 1923, akèh wong saka tengahing Kutha Tokyo pindah menyang mréné.[1]

Ing tanggal 1 Oktober 1932, kutha Nerima, Kami-Nerima, Naka-Arai, Desa Shakujii lan Désa Ōizumi digabung karo Kutha Tokyo Lawas. Sadurungé pamekaran dhistrik ing tanggal 1 Agustus 1947, laladan kasebut kalebet bagéan saka Itabashi. Ing taun 1952, Pasukan Bela Diri Jepang ngedekné pangkalan ing Nerima lan nduweni kantor pusat divisi kapisan kelompok wétan Angkatan Pertahanan Bela Diri ing papan kang padha. Pasukan Amérika Sarékat ing Jepang ya wis duwé basis, Grant Heights, kang pungkasané balik dadi kendali Jepang ing tahun 1973. Grant Heights ya iku lapangan dirgantara Narimasu ing kang dikemunah Tentara Kamaharajan Jepang nganti pungkasan Perang Donya II. Lapangan dirgantara iki saiki wis dadi dalan arteri ing ngarep Pusat Perbelanjaan IMA ing Hikarigaoka.

Géografi[besut | besut sumber]

Kali Shakujii dan kembang sakura

Saka 23 dhistrik khusus ing Kutha Tokyo, Nerima mapan ing lor-kulon dhéwé. Dhistrik kang ngubengi Nerima ya iku dhistrik mirunggan Itabashi (ing wétan), Suginami, Toshima lan Nakano (ing kidul), sarta kutha-kutha ing Musashino (ing kidul-kulon) lan Nishi-Tokyo (ing kulon). Ing lor, diwatesi déning telung kutha ing Prefektur Saitama: Wako, Asaka lan Niiza.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Sawenèh perusahaan duwé kantor punjer ing Nerima, kaya ta Toei Animation ing Studio Ohizumi,[2] Anime International Company ing AIC Digital Building,[3] Studio Comet,[4] lan Mushi Production.[5]

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Kampus Ekoda Universitas Nihon

Sekolah Umum[besut | besut sumber]

  • 69 SD dikemunah déning Dinas Pendidikan Kutha Nerima
  • 34 SMP dikemunah déning Dinas Pendidikan Kutha Nerima
  • 10 SMA dikemunah déning Dinas Pendidikan Pamarintah Metropolitan Tokyo

Sekolah Menengah[besut | besut sumber]

  • SMA komersial kapapat
  • SMA Hikarigaoka
  • SMA Igusa
  • SMA Nerima
  • SMK Teknik Nerima
  • SMA Oizumi
  • SMA Bahasa Oizumi
  • SMA Sakura Oizumi
  • SMA Shakujii
  • SMA Tagara

Sekolah Nasional[besut | besut sumber]

  • SD Oizumi sesambetan karo Universitas Gakugei Tokyo
  • SMP Oizumi sesambetan karo Universitas Gakugei Tokyo
  • SMA Universitas Gakugei Tokyo

Sekolah Swasta[besut | besut sumber]

  • Siji SD
  • Telu SMP
  • Papat Sekolah Menengah

Universities lan pawiyatan luhur[besut | besut sumber]

Sekolah Antarbangsa[besut | besut sumber]

  • Aoba-Japan International School

Transportasi[besut | besut sumber]

Sepur[besut | besut sumber]

Jalur Fukutoshin Metro Tokyo
Jalur Ikebukuro Seibu

Bus[besut | besut sumber]

Dalan[besut | besut sumber]

Hiburan[besut | besut sumber]

Taman Hiburan Toshimaen

Taman Hiburan

Museum

Taman

  • Johoku-Chuo Park
  • Taman Hikarigaoka
  • Taman Shakujii
  • Ōizumi Chuo Park
  • Taman Musashiseki
  • Johoku-Chuo Park (ing watasan karo Itabashi)
Johoku-Chuo Park

Media[besut | besut sumber]

Nerima nyetak buletin kutha ya iku Nerima News Azalea, ing Basa Inggris.[6]

Ing Budaya Populer[besut | besut sumber]

Nerima didadekne latar serial manga lan anime Rumiko Takahashi kang populer banget, ya iku Ranma ½. Kanggo luwih memperkenalke Nerima ing Donya Kulon, Ranma ngenalke Nerima marang pamirsa Kulon, kanthi nampilke pira-pira panggon ing Nerima sebagai latar wingkinge.[7]

Ing serial manga lan anime Tokyo Ghoul, Distrik Nerima dijenengi "Dhistrik ke-20 Tokyo", papan Kedai Kopi Anteiku lan pusat saka latar papan ing serial kasebut.[8]

Liyané[besut | besut sumber]

Kantor Dhistrik Nerima
  • Pasukan Bela Diri Jepang Kantor Cabang Nerima

Sesambetan Antarbangsa[besut | besut sumber]

Nerima nduweni sesambetan kutha kembar karo Ipswich, Queensland, Ostrali. Taman Nerima ing Ipswich dibangun kanggo mengeti dasi. Nerima ya nduweni sesambetan ingkang padha karo Distrik Haidian, Beijing, Tiongkok.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.city.nerima.tokyo.jp/kocho_koho/koho/publication/file/file01.pdf
  2. "Outline." Toei Animation. Retrieved on February 26, 2010.
  3. "Company Profile." Anime International Company. Retrieved on February 26, 2010. "AIC Digital Bldg. 3-19-9 Nakamura Kita, Nerima-Ku, Tokyo, Japan 176-0023"
  4. "company (会社案内)." Studio Comet. Retrieved on March 15, 2012. "〒176-0013 東京都練馬区豊玉中3-1-3"
  5. Home. Mushi Production. Retrieved on March 15, 2012. "〒177-0034 東京都練馬区 富士見台2-30-5"
  6. http://www.city.nerima.tokyo.jp/kuho_gaikokugo/2006_10_5/english.pdf
  7. "Nerima". Ranma Wiki (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-09. 
  8. "20th Ward". Tokyo Ghoul Wiki (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-09. 

Pranala Jawi[besut | besut sumber]


Cithakan:Metropolitan cities of Japan