Adachi, Tokyo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
gendéra Adachi, Tokyo.

Cithakan:Infobox kutha Jepang

Distrik kutha Adachi (足立区 Adachi-ku?) inggih punika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten ing Tokyo paling lèr, Jepang. Tokyo punika satunggaling prefektur saéngga papan distrik kutha Adachi punika sami kalihan satunggaling kutha. Wewengkon kutha Adachi kapérang dados kalih wewengkon ingkang kapisah. Wewengkon sempit ingkang dipunapit Lèpèn Sumida lan Lèpèn Arakawa sarta wewengkon ingkang langkung wiyar ing Lèpèn Arakawa. Wonten ing kutha Adachi wonten papan ingkang dipunsebat Senju. Nalika ing zaman Edo, papan punika dipunliwati mergi Nikkō Kaidō antawisipun Edo lan Nikkō Tōshō-gū sarta ramé minangka kutha panyipengan (penginapan). Sadèrèngipun dados distrik kutha Adachi (Adachi-ku), wewengkon punika rumiyinipun dipunsebat distrik Adachi (Adachi-gun). Sanajan mekaten, pusat distrik Adachi ing zaman rumiyin mapan wonten ing kidul-wétan distrik kutha Adachi ingkang sapunika.

Geografi[besut | besut sumber]

Watesing wewengkon[besut | besut sumber]

Lèpèn[besut | besut sumber]

Sajarah[besut | besut sumber]

Literatur paling tua ingkang nedahaken bilih Adachi punika nama papan inggih punika papan kayu ingkang sinerat (mokkan) saking Heian-kyō taun 735. Wiwit saking zaman Kamakura, perkampungan sansaya kathah ing wewengkon ingkang samangké badhé dados kutha Adachi. Wiwit saking tengahah zaman Muromachi dumugi zaman Sengoku, wewengkon punika dados wewengkon kuawosing klan Chiba lajeng ing zaman Edo dados wewengkon Keshogunan Edo.[1]

Nalika ing zaman Meiji, Adachi dados wewengkon Prefektur Tokyo. Distrik Adachi (Adachi-gun) kadhapuk ing taun 1878 saking asiling gabungan 47 kutha lan désa. Miturut rencana pamekaran kutha, nalika taun 1932, distrik kutha Adachi (Adachi-ku) jumeneng saking 10 désa lan kutha tilas Adachi-gun. Watesing wewengkon distrik kutha Adachi ingkang sapunika inggih kasil saking éwah-éwahan watesing wewengkon nalika taun 1947. Wiwit wulan April 2000, Adachi dados distrik kutha istimewa (tokubetsu-ku) ingkang sejajar kalihan kutha.[1]

Transportasi[besut | besut sumber]

Sepur (Kereta api)[besut | besut sumber]

Stasiun Kita-Senju punika stasiun utami ing kutha Adachi.

Pendidikan[besut | besut sumber]

Sekolah Menengah Atas[besut | besut sumber]

Prefektur[besut | besut sumber]

Swasta[besut | besut sumber]

Papan wiyos[besut | besut sumber]

Artis[besut | besut sumber]

Sastrawan[besut | besut sumber]

Budaya lan seni[besut | besut sumber]

Pariwisata[besut | besut sumber]

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Adachi, Tokyo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adachi,_Tokyo&oldid=1012789"