East Japan Railway Company

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
East Japan Railway Company
Jeneng asli
東日本旅客鉄道株式会社
Jeneng romanisasi
Higashi-Nihon Ryokaku Tetsudō kabushiki gaisha
lit. "East Japan Passenger Railway Share Company"
Publik (Kabushiki gaisha)
Kadagangaké minangka
IndhustriSepur
DipurwaniJapanese National Railways (JNR)
Diyasa1 April 1987 (privatisasi JNR)
Kantor gedhé2-2-2 Yoyogi, Shibuya, Tokyo, Jepang
Tlatah lumadi
Kanto lan Tōhoku
Prefektur Niigata, [Prefektur Nagano
WijilSuica (smart card tanpa kontak sing bisa diisi ulang)
LadènanSepur[1]
layanan barang[1]
transportasi bis[1]
layanan liyane sing gegandhengan[1]
DhivisiOperasi sepur[2]
Bisnis life-style[2]
Bisnis IT & Suica[2]
Anak kumpeni83 perusahaan,[3][4]
kalebu Tokyo Monorail lan J-TREC
Sana jaringanwww.jreast.co.jp

East Japan Railway Company (東日本旅客鉄道株式会社 Higashi-Nihon Ryokaku Tetsudō kabushiki gaisha?) yaiku sawijining perusahaan sepur penumpang utama ing Jepang lan minangka sing paling gedhé saka pitung perusahaan Japan Railways Group. Jeneng perusahaan kasebut kanthi resmi disingkat dadi JR-EAST[5] utawa JR East ing basa Inggris lan JR Higashi-Nihon (JR東日本 Jeiāru Higashi-Nihon?) ing basa Jepang. Kantor pusat perusahaan ana ing Yoyogi, Shibuya, Tokyo, lan ing jejere Stasiun Shinjuku.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

JR East didegaké tanggal 1 April 1987 sawisé dipisahaké saka Japanese National Railways (JNR). Pamisahan kasebut kanthi nominal "privatisasi", amarga perusahaan kasebut sejatine minangka anak perusahaan sing diduweni kabeh saka pamarentah JNR Settlement Corporation kanggo sawetara taun, lan ora didol kanthi lengkap nganti taun 2002.

Sawisé pambubaran, JR East nglakokaké operasi ing bekas jalur JNR ing Tokyo Raya, Tōhoku, lan sakubengé.

Jalur[besut | besut sumber]

Jalur sepur JR East utamané nglayani Kanto lan Tohoku bebarengan karo wilayah jejer ing wilayah Kōshin'etsu (Niigata, Nagano, Yamanashi) lan prefektur Shizuoka.

Shinkansen[besut | besut sumber]

JR East ngoperasèkaké kabeh Shinkansen, jalur sepur kacepetan dhuwur ing sisih lor Tokyo, kajaba Hokkaido Shinkansen, sing dioperasèkaké JR Hokkaido.

Tokyo–Osaka Tōkaidō Shinkansen diduweni lan dioperasèkaké déning Central Japan Railway Company (JR Central), sanajan mandheg ing sawetara stasiun JR East.

Jalur regional Kanto[besut | besut sumber]

Jalur iku duwé bagéan ing sajeroning tlatah pinggiran Tokyo (Jepang: 東京近郊区間) sing ditunjuk déning JR East. Iku ora ateges manawa jalur kasebut ana ing jero Tokyo Raya.

Jalur regional Koshinetsu[besut | besut sumber]

Jalur regional Tohoku[besut | besut sumber]

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Ing ngisor iki dhaptar lengkap layanan limited express (kalebu Shinkansen) lan express train sing dioperasikake ing jalur JR East wiwit taun 2011.

Shinkansen[besut | besut sumber]

Limited express (awan)[besut | besut sumber]

Limited express (bengi)[besut | besut sumber]

Express[besut | besut sumber]

Kabeh layanan ekspres sing isih ana ing jalur JR East yaiku sepur ekspres bengi (Jepang: 夜行急行列車, Japanese pronunciation: [Yakō kyūkō ressha]).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e East Japan Railway Company. "JR East Corporate Data". Dibukak ing 20 Juni 2009.
  2. a b c East Japan Railway Company. "Organization". Dibukak ing 20 Juni 2009.
  3. East Japan Railway Company. グループ会社一覧 (ing basa Jepang). Dibukak ing 20 Juni 2009.
  4. East Japan Railway Company. 会社要覧2008 (PDF) (ing basa Jepang). Dibukak ing 20 Juni 2009.
  5. East Japan Railway Company. "JR-EAST – East Japan Railway Company". Dibukak ing 1 Oktober 2016.
  6. Michael Lambe. "The Sunrise Seto & Sunrise Izumo – Overnight Sleeper Trains from Osaka to Tokyo". Dibukak ing 31 Maret 2020.

Pranala njaba[besut | besut sumber]