Chiyoda, Tokyo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox kutha Jepang

Seimon Ishibashi ing Astana Kekaisaran Tokyo (Kōkyo)
Gedung Parlemen Jepang
Kantor Perdana Menteri Jepang (Kantei)

kutha Chiyoda (千代田区 Chiyoda-ku?) punika salah satunggal saking 23 dhistrik istimewa ingkang mapan wonten ing pusat kutha Tokyo, Jepang. Tokyo punika prefektur saéngga dhistrik kutha Chiyoda punika sejajar kalihan kutha. Ing tengahing kutha Chiyoda wonten Astana Kekaisaran Tokyo. Kirang langkung 12% wewengkon kutha punika arupi kawasan ijo kagunganipun astana.[1]

Parlemen Jepang, Mahkamah Agung Jepang, Kantor Perdana Menteri Jepang, lan kantor-kantor kementerian mapan wonten ing kutha Chiyoda. Kawasan Nagatachō, Tokyo lan Kasumigaseki punika kalebet pusat pamaréntahan lan birokrasi Jepang. Kantor pusat bank utama ing Jepang, surat kabar nasional, lan perusahaan-perusahaan ageng mapan wonten ing kawasan Marunouchi lan Ōtemachi. Pusat belanja ugi mapan wonten ing kawasan Marunouchi. Wonten ing kawasan Kanda punika dados pusating panerbitan. Déné kawasan Jinbōchō dipunwastani "kutha buku" amargi saking kathahipun toko buku ingkang wonten ing kawasan punika. Pusat èlèktronik Akihabara wonten ing kawasan Sotokanda. Nippon Budokan ing kawasan Kitanomaru Kōen déné kawasan permukiman ingkang mewah wonten ing Surugadai.

Sareng kalihan kutha Chūō lan Minato, Chiyoda kalebet salah satunggal saking 3 pusat kutha ing Tokyo. Kathahipun wewengkon kutha Chiyoda punika kebak kalihan gedung-gedung ageng lan inggil sarta kantor pamaréntahan. Papan kanggé manggon rakyat biasa punika boten ing papan punika, saéngga nalika wanci awan cacahipun penduduk langkung kathah tinimbang nalika wanci dalu. Ing antawisipun 23 dhistrik istimewa Tokyo, kutha Chiyoda kagungan jumlah penduduk wanci dalu ingkang paling sekedhik. Nalika wanci dalu, kutha punika namung kagungan penduduk kirang langkung 44 ewu tiyang. Kuwalikan ing wanci awan, kutha punika ramé déning tiyang dumugi setunggal yuta tiyang.[1]

Geografi[besut | besut sumber]

Distrik kutha Chiyoda dipunubengi déning dhistrik kutha Chūō, Minato, Shinjuku, Bunkyō, lan Taitō.

Sajarah[besut | besut sumber]

Saking zaman Edo, wewengkon punika mekar minangka pusat pamaréntahan Jepang. Rumiyinipun ing wewengkon punika kathah panggenan kagem daimyo lan hatamoto.[2] Nalika taun 1878, Tokyo dipunpérang dados 15 dhistrik kutha ingkang langkung alit, kalebet dhistrik kutha Kojimachi lan dhistrik kutha Kanda. Nama kutha punika dipunpendhet saking nama sanès kagem Astana Edo, inggih punika Astana Chiyoda. Distrik kutha Chiyoda, kadhapuk ing tanggal 15 Maret 1947 saking gabungan kalih ditrik kutha Kojimachi lan Kanda.[2]

Transportasi[besut | besut sumber]

Stasiun Tokyo mapan wonten ing Chiyoda.

Sepur (Kereta api)[besut | besut sumber]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Universitas[besut | besut sumber]

Negeri[besut | besut sumber]

Swasta[besut | besut sumber]

Akademi[besut | besut sumber]

Sekolah Menengah Atas[besut | besut sumber]

Prefektur[besut | besut sumber]

Distrik kota[besut | besut sumber]

Swasta[besut | besut sumber]

Papan kelairan[besut | besut sumber]

Artis[besut | besut sumber]

Sastrawan[besut | besut sumber]

Arsitèk[besut | besut sumber]

Atlet[besut | besut sumber]

Papan pariwisata[besut | besut sumber]

Akihabara

Muséum[besut | besut sumber]

Bangunan mawi piwulang sajarah[besut | besut sumber]

  • Katedral Nicholai (Nicholai-do)
  • Tilasing Istana Edo Gerbang Tayasu, Gerbang Shimizu, Gerbang Soto-sakurada.
  • Tilasing Gedung Kementerian Kehakiman Jepang (Hōmushō Kyūhonkan)
  • Gedung Meiji Seimei
  • Stasiun Tokyo sisi Marunouchi

Kuil[besut | besut sumber]

Taman[besut | besut sumber]

Media massa[besut | besut sumber]

Stasiun radio[besut | besut sumber]

Surat kabar[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Chiyoda, Tokyo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chiyoda,_Tokyo&oldid=1048781"