Minato, Tokyo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Minato, Tokyo

Cithakan:Infobox kutha Jepang

Distrik kutha Minato (港区 Minato-ku?) inggih punika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten Tokyo kidul-wétan Jepang. Tokyo punika satunggaling prefektur saéngga distrik kutha Minato punika sami kalihan satunggaling kutha. Wonten ing kutha Minato punika wonten papan-papan ing ramé kadosta Odaiba, Roppongi, Shiodome, lan Stasiun Shinagawa ingkang kalebet stasiun sepur (kereta api) Shinkansen.

Kutha punika ramé mawi kantor pusat perusahaan ageng, kedutaan besar, lan perusahaan asing. Pusat perkantoran wonten ing Toranomon, Shinbashi, Shiba. Déné Aoyama lan Akasaka kalebet pusat dagang. Pamukiman mewah wonten ing Azabu lan Shirokanedai, lan pambikakan kawasan énggal dipunwontenaken ing Shiodeome lan Odaiba. Sanajan mapan wonten ing pusat kutha Tokyo, kutha Minato gadhah kawasan taman ingkang wiyar kalebet ing Astana Tōgū, Astana Akasaka (Geihinkan), Taman Shiba, lan kawasan ijo ing Shirokanedai. Ing kutha Minato ugi wonten langkung saking 90 nama papan ingkang ngandhut tembung "saka" (? lerengan, tanjakan).[1]

Geografi[besut | besut sumber]

Lebar kutha Minato saking ler mangidul punika kirang langkung 5,5 km, dene dawanipun kutha saking wétan mangilèn punika kirang langkung 6,6 km.[1] Ing sisih wetan kutha Minato winatesan kalihan Teluk Tokyo. Ing pucuk sisih lèr, kutha punika winatesan kalihan kutha Chūō, sisih ler winatesan kalihan Chiyoda lan Shinjuku. Ing sisih kulon kutha punika winatesan kalihan kutha Shibuya, kidul kalihan kutha Shinagawa, lan ing sisih wétan kalihan kutha Koto.

Sajarah[besut | besut sumber]

Kutha Minato dipunbentuk nalika tanggal 15 Maret 1947 saking asling panggabungan distrik Akasaka, Azabu, lan Shiba.[2] Lambang distrik kutha Minato dipuntetepaken ing tanggal 30 Juli 1949, arupi aksara hiragana kangge "mi" (?) ingkang mapan ing tengahing bunderan.[3]

Transportasi[besut | besut sumber]

Sepur (Kereta api)[besut | besut sumber]

Pendidikan[besut | besut sumber]

Perguruan tinggi[besut | besut sumber]

Sekolah Menengah Atas[besut | besut sumber]

Negeri[besut | besut sumber]

Prefektur[besut | besut sumber]

Swasta[besut | besut sumber]

Papan kelairan[besut | besut sumber]

Kulawarga kekaisaran[besut | besut sumber]

Politikus[besut | besut sumber]

Ilmuwan[besut | besut sumber]

Budayawan[besut | besut sumber]

Artis[besut | besut sumber]

Atlet[besut | besut sumber]

Budaya lan seni[besut | besut sumber]

Ing kutha Minato wonten Sengaku-ji (makam 47 ronin), dan Zōjō-ji ingkang kalebet kuil kulawarga klan Tokugawa. Kutha Minato mapan wonten ing pinggiran kutha Edo. Rumiyin, daimyo ingkang makarya ing kutha krajan damel kawasan punika minangka papan kanggé mbangun vila. Kejawi Aula Suntory ingkang asring dados papan konsèr musik klasik, kutha Minato gadhah Muséum Seni Suntory, Pusat Seni Nasional Tokyo, Muséum Seni Teien Tokyo Metropolitan, lan Muséum Seni Nezu.

Papan pariwisata[besut | besut sumber]

Media massa[besut | besut sumber]

Stasiun televisi[besut | besut sumber]

Sedaya jaringan TV swasta Jepang mawi kantor pusat ing Minato-ku.

Stasiun radio[besut | besut sumber]

Surat kabar[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Minato-ku no chisei (港区の地勢". Minato City portal site. 
  2. ^ "Minato-ku no tanjō (港区の誕生)". Minato City portal site. 
  3. ^ "Minato-ku no mark (港区のマーク)". Minato City portal site. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Minato, Tokyo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Minato,_Tokyo&oldid=1061809"