Universitas Keio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Universitas Keio
慶應義塾大学
Diadegaké1858
JenisSwasta
Dana abadiN/A
PresidhènProf. Akira Haseyama
Mahasiswa33,825[1]
Sarjana28,931[1]
Magister4,894[1]
Dhoktor1,234[1]
LokasiMinato, Tokyo, Jepang
WarnaBiru      and      merah
Situs webwww.keio.ac.jp (engl.)

Universitas Keio (慶應義塾大学 Keiō Gijuku Daigaku?), dicekak dadi Keio (慶應?) utawa Keidai (慶大?), yaiku universitas sing dununge ing Minato, Tokyo, Jepang.

Iki minangka institusi pendidikan tinggi paling tuwa ing Jepang. Pendhiri, Fukuzawa Yukichi, wiwitane nggawe sekolah kanggo Studi Barat ing taun 1858 ing Edo (saiki Tokyo).

Universitas iki duwe 11 kampus ing Tokyo lan Kanagawa. Nduweni 10 fakultas sarjana: Sastra, Ekonomi, Hukum, Bisnis lan Perdagangan, Kedokteran, Sains lan Teknologi, Manajemen Kebijakan, Studi Lingkungan lan Informasi, Keperawatan lan Pemeliharaan Kesehatan, lan Farmasi. Ana 14 program pascasarjana (kapacak ing ngisor iki) lan lembaga lan fasilitas riset ing kampus lan njaba kampus.

Universitas kasebut minangka salah sawijining anggota Top Global University Project, sing dibiayai dening Kementerian Pendidikan, Budaya, Olahraga, Ilmu Pengetahuan dan Teknologi Jepang[2] Keio University is also one of the member universities of RU11[3] lan APRU, lan iku siji saka mung rong universitas Jepang (kajawi Universitas Tokyo) dadi anggota Forum Ekonomi Global Forum Pamimpin Universitas Global.[4]

Alumni terkenal Keio kalebu telu tilas Mahamantri Jepang: Junichiro Koizumi (2001-2006), Ryutaro Hashimoto (1996–1998), dan Inukai Tsuyoshi. Ing sektor swasta, 230 alumni Keio wis nyekel jabatan CEO ing perusahaan gedhe, lan 97 alumni Keio dadi CEO saka perusahaan modal asing ing Jepang.[5]

Fakultas[besut | besut sumber]

  • Fakultas Sastra
  • Fakultas Ekonomi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Bisnis lan Perdagangan
  • Fakultas Kedokteran
  • Fakultas Sains lan Teknologi
  • Fakultas Manajemen Kebijakan
  • Fakultas Studi Lingkungan lan Informasi
  • Fakultas Keperawatan lan Pemeliharaan Kesehatan
  • Fakultas Farmasi

Program Pascasarjana[besut | besut sumber]

  • Program Pascasarjana Sastra
  • Program Pascasarjana Ekonomi
  • Program Pascasarjana Hukum
  • Program Pascasarjana Sosiologi
  • Program Pascasarjana Bisnis lan Perdagangan
  • Program Pascasarjana Kedokteran
  • Program Pascasarjana Sains lan Teknologi
  • Program Pascasarjana Administrasi Bisnis
  • Program Pascasarjana Media lan Pamrentahan
  • Program Pascasarjana Manajemen Kesehatan
  • Sekolah hukum
  • Program Pascasarjana Ilmu Farmasi
  • Program Pascasarjana Desain Media
  • Program Pascasarjana Desain Sistem lan Manajemen

Kampus[besut | besut sumber]

Universitas Keio nduwe kampus ing 11 lokasi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Degree Student Head Count: May 2011" (PDF) (ing basa Jepang). Keio University. Dibukak ing October 10, 2011.
  2. "Member University List". Global 30. Diarsip saka sing asli ing 2016-08-21. Dibukak ing 2021-01-19.
  3. "Research University 11".
  4. "Global University Leaders Forum (GULF) Members" (PDF). Dibukak ing 16 Jan 2020.
  5. "Keio University" (PDF). Universitas Keio. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2007-07-30. Dibukak ing 2010-01-19.